Direct door naar content
6 tips voor toegankelijke vakantieplekken afbeelding nieuwsbericht

6 tips voor toegankelijke vakantieplekken

07 juli 2021

Ben jij van plan deze zomer in eigen land te blijven? Als je nog een leuk rolstoelvriendelijk huisje, hotel of appartement zoekt dan moet je soms wat langer zoeken. Wij hebben daarom 5 handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Nederland heeft nog zoveel moois te ontdekken met mooie natuur en leuke steden. Op steeds meer plekken vind je ook rolstoelvriendelijke accommodaties zodat jij ook ongestoord van een vakantie kunt genieten.

1. Compleet overzicht bungalowparken

Op Bungalowparkoverzicht.nl vind je een heel mooi totaaloverzicht van vakantieparken met aangepaste faciliteiten. Dan moet je denken aan: bredere paden die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, aangepast sanitair, extra kamers voor gezinnen, families, groepen en begeleiders. En extra handig: de accommodaties zijn centraal in de parken gesitueerd, dichtbij alle faciliteiten. In het overzicht vind je de aangepaste bungalows van Center Parcs, Roompot, Topparken, RCN en Landal op één plek. De complete lijst vind je op deze website

2. Bijzonder Plekje 

Op de website ‘Bijzonder Plekje’ vind je allerlei tips voor een rolstoelvriendelijke vakantie. Wat te denken van vakantieverblijf ’t Keampke in Twente? Of een vakantie bij de rolstoelvriendelijke Pipowagen Warm Welkom? Op de website van Bijzonder Plekje lees je er meer over! 

3. Hotelspecials: rolstoelvriendelijke deals

Wil je toch liever in een hotel verblijven? Dan kun je op de website van Hotel Specials terecht voor allerlei rolstoelvriendelijke hotels. Van hotels dichtbij de kust tot aan hotels in (het centrum van) de stad. Bekijk het hier.

4. AirBnB

Op de websites van AirBnB kun je op zoek naar appartementen die geschikt zijn voor mensen met een beperking. Via hun zoekfuncties kun je gemakkelijk zoeken naar een verblijf dat het beste bij je past. Check www.airbnb.nl.

5. Nachtje weg zonder drempels

Op de website eelkedroomt.nl vind je bijzondere, rolstoeltoegankelijke hotels, b&b’s en vakantiewoningen. Met aandacht voor inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid. Geen grote ketens langs de snelweg of bungalowparken, maar fijne kleinschalige adresjes.

6. Aangepaste vakantiegids

En tot slot kun je op de website ‘aangepaste vakantiegids’ allerlei tips en tricks lezen over vakanties. Door middel van de verschillende filters op de website kun je ook bekijken wat voor jou de beste opties zijn. Zo kun je kijken of er ruimte is voor jouw hulpmiddelen (een rolstoel of een hulphond bijvoorbeeld) of kijk je vooraf naar de faciliteiten (een douche met een stoel, of extra brede toegang en dergelijke). Meer info bij Aangepastevakantiegids.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: