Direct door naar content
Doe mee met de Onbeperkte Elfstedentocht! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de Onbeperkte Elfstedentocht!

13 juli 2021

Vorig jaar werd de eerste editie van de Onbeperkte Elfstedentocht georganiseerd. Het mooie aan deze tocht der tochten is dat echt iedereen er op zijn manier aan mee kan doen. Je stelt namelijk je eigen doel bij deze fietstocht. Na het succes van die eerste keer hoopt de organisatie de tweede editie nog waardevoller te maken met jou. Dus pak je fiets, handbike, tandem, scootmobiel, ebike of driewieler en doe mee van 15 tot en met 19 september. 

De Onbeperkte Elfstedentocht gaat over een totale afstand van 235 kilometer langs de elf bekende Friese steden van de beruchte schaatstocht. Deze afstand wordt verspreid over vijf dagen, zodat het goed is te overzien. Je mag bij je inschrijving zelf kiezen of je de hele tocht, een dag of maar een deel meerijdt. Je bent ook vrij om te kiezen op welke manier je de afstand aflegt. Zo kun je meedoen op je eigen niveau en kun je tegelijkertijd ook een mooi doel voor jezelf stellen. De organisatie wil zo iedereen de kans geven om als winnaar over de finish te komen. En reken maar dat het daar elke dag een feestje wordt! 

Elfstedentocht voor iedereen

Het idee voor de Onbeperkte Elfstedentocht is bedacht door Sandy Krijnen, die zelf MS-patiënt is. Zij wilde het voor iedereen mogelijk maken om de beroemde Elfstedentocht af te leggen. Ze noemde het daarom al de Tocht der Tochten die geen beperking kent. “We willen mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friesland (voor een deel) af te leggen”, schrijft ze op de website. 

Tocht met vele gezichten

ALS-patiënt Aad Ottervanger was vorig jaar als handbiker bij de eerste editie aanwezig. Hij noemt het een evenement met vele gezichten. “Het zijn de vergezichten van het landschap en het water, maar vooral van de mensen die meedoen. Ieder op zijn of haar manier. Dat is het mooie ervan.”

Nederland in Beweging Prijs

Vorig jaar kreeg de stichting van Sandy de Nederland in beweging Prijs van Nederlandse Loterij om het evenement te organiseren. Nu denkt zij ook al over meer onbeperkte evenementen. Bekijk deze video die Nederlandse Loterij maakte over de eerste editie:

Ben je ook geïnspireerd geraakt door die beelden en wil je meedoen? Ga da dan naar de website voor de inschrijving en meer informatie: onbeperkteelfstedentocht.nl

Foto: via Onbeperkte Elfstedentocht

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: