Direct door naar content
Aflevering 7: Motivatie afbeelding nieuwsbericht

Aflevering 7: Motivatie

20 juli 2021

Wat doe je als je een keer geen zin hebt om te sporten? En heeft een beperking invloed op de motivatie om te sporten? In aflevering 7 vertellen onze sporters over hun motivatie. Of zij altijd gemotiveerd zijn en wat zij doen als ze een keer geen zin hebben.

Bekijk de nieuwe aflevering van 'Onbeperkte Vragen' hieronder. 

Elke week een nieuwe aflevering
Tot en met 27 juli delen we iedere week een nieuwe aflevering van deze videoserie via FacebookInstagram en YouTube. Elke week staat een ander thema centraal.

Tips voor extra motivatie
Vind jij het lastig om met sport te beginnen? We geven je vijf tips om je op weg te helpen. 

1. Zoek iets wat past
Het allerbelangrijkste om een sport vol te houden, is om een sport te doen die jij leuk vindt. Bij sport denk jij misschien aan heel intensief trainen in een sportschool, zweten en vooral moe worden. Maar niet iedereen vindt dat leuk. Bedenk dan dat je ook kunt bewegen met bijvoorbeeld een wandeling of een ritje op de fiets. Of kijk eens wat verenigingen bij jou in de buurt aanbieden. Onze sportzoeker kan je op weg helpen. Daarmee kun je makkelijk zoeken op beperking en sport. Er is altijd een sportclub bij jou in de buurt waar je een proefles kunt nemen om te kijken of dat wat voor je is. 

2. Onthoud je drijfveren
Als je een keer geen zin hebt, dan is het goed om te bedenken waarom je ook alweer bent begonnen met sporten. Misschien wil je meer contact met anderen met een beperking, wil je afvallen of is sporten voor jou nodig om geen achteruitgang te hebben. Als je weet wat jouw reden is om te gaan sporten dan helpt dat ook om het vol te houden. Anderen kunnen jou daar nog aan helpen herinneren. 

3. Zoek een maatje 
Samen sporten en bewegen is veel leuker. Je kunt elkaar dan namelijk helpen om je aan de sportafspraak te houden. Tijden het wandelen, fietsen of fitnessen kun je elkaar ook motiveren om niet op te geven. Als je samen sport kun je ook nog eens een gezellig praatje met elkaar maken. 

4. Beloon jezelf
Had je geen zin, maar ben je toch gegaan? Beloon jezelf. Bijvoorbeeld met een rustmomentje met een kopje thee en een goed boek op de bank. Met een bosje bloemen of gewoon een schouderklopje. Op die manier maak je sporten onbewust nog leuker.

5. Advies van de beweegconsulent
Vind jij het nog lastig om erachter te komen wat voor sport jij nu echt leuk vind of wat je kunt doen met jouw beperking? Neem dan contact op met een beweegcoach. De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Stuur een mailtje naar info@unieksportenbrabant.nl of klik hier voor de contactgegevens van een beweegcoach bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: