Direct door naar content
Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen afbeelding nieuwsbericht

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

22 juli 2021

Het was even spannend toen onlangs de coronamaatregelen werden aangescherpt, maar het TeamNL Olympic Festival gaat door! Vanaf vrijdag 23 juli kun je aan het Scheveningse strand in een unieke sfeer de prestaties van de TeamNL-leden in Tokio live volgen én zelf sporten. Ook Uniek Sporten is erbij, met op maandag 26 juli, de dag waarop inclusie centraal staat, een bijzondere demonstratiewedstrijd. In een rolstoelhandbalduel nemen verschillende bekende sporters, met en zonder beperking, het tegen elkaar op.

Onder andere voormalig wereldkampioen schaatsen (1000m) Barbara de Loor en parazwemmer Thijs van den End ervaren maandag, veelal voor het eerst, hoe het is om snel te moeten wenden en manoeuvreren in een rolstoel en tegelijkertijd zicht op het spel te houden. De wedstrijd staat bovendien symbool voor het feit dat sporten voor iedereen de normaalste zaak van de wereld moet zijn en vraagt op deze manier aandacht voor de gehandicaptensport in het algemeen.

Informatie

Het demonstratieduel vindt plaats op het Johan Cruijff Court. Het programma, inclusief oefenen met de rolstoel en voorbereiding op de wedstrijd, begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Het gehele Olympic Festival duurt nog tot en met 8 augustus. Voor meer informatie, de actuele regels omtrent corona en toegangskaarten kun je terecht op https://teamnl.org/festival

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: