Direct door naar content
Het sportseizoen bij de clubs is weer begonnen! afbeelding nieuwsbericht

Het sportseizoen bij de clubs is weer begonnen!

10 september 2021

Het is september en dat betekent dat het sportseizoen bij veel sportverenigingen weer gaat beginnen. Na een volle sportzomer met het EK voetbal, de Olympische en Paralympische Spelen is het dus nu weer tijd om zelf in actie te komen! Als je nog op zoek bent naar een leuke sportclub bij jou in de buurt dan helpen wij je graag. Ook als je een beperking hebt is namelijk zoveel mogelijk!

Als je een beperking hebt is sporten en bewegen extra goed voor je. Het zorgt namelijk dat je lichamelijk fit en gezondheid wordt, je versterkt spieren en botten en daardoor kun je in het dagelijkse leven ook veel meer aan. Behalve fysieke voordelen geeft sport ook veel mentale voordelen: je voelt je energieker en je krijgt meer zelfvertrouwen omdat je iets nieuws leert. Bij een sportclub kun je bovendien ook nog allerlei nieuwe sociale contacten opdoen, wat het sporten vooral ook heel erg gezellig maakt.

Drempels wegnemen

Natuurlijk zijn er bij het sporten met een beperking ook allerlei drempels die je misschien ervaart. Het vervoer naar het zwembad of sportclub is zoiets waar je tegenaan kunt lopen. Of de toegankelijkheid van de sportlocatie: als een fitnesscentrum niet rolstoelvriendelijk is kun jij daar niet lekker sporten. Het kan ook dat je een sporthulpmiddel nodig hebt om te kunnen sporten. Die terechte drempels kunnen gelukkig opgelost worden. En daar helpen wij je graag bij.

Sportloket

Steeds meer gemeenten zien de voordelen van sport voor mensen met een beperking en willen dit ook stimuleren. Speciale buurtsportcoaches worden bijvoorbeeld aangesteld om jou op weg te helpen bij het vinden van een geschikte sport. Zij stoppen niet met zoeken totdat jij het helemaal naar je zin hebt. En als je het na een tijdje toch iets minder vindt dan zoeken jullie samen weer verder. Deze buurtsportcoaches of sportconsulenten vind je in het sportloket bij jou in de buurt.

Sportzoeker

Aan het begin van het sportseizoen is het dus een goed moment om eens naar een leuke sport te zoeken. Om inspiratie op te doen kun je alvast een kijkje nemen in onze sportzoeker. Of ga gewoon eens langs bij de club in de buurt. Ze zullen je ongetwijfeld met open armen ontvangen, want sport is voor iedereen!

Van 17 t/m 26 september kun je ook door heel Nederland kennismaken met allerlei sporten, want dan is het de NOC*NSF Nationale Sportweek. Sportclubs zetten dan hun deuren voor iedereen open en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Meer info vind je op: nocnsf.nl/nationale-sportweek

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: