Direct door naar content
Rolstoelen en blades vol modder bij Mud Masters afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelen en blades vol modder bij Mud Masters

28 september 2021

Met een rolstoel of een beenprothese zoek je meestal vaste ondergrond om op te rollen of op te lopen. Stiekem is het natuurlijk juist leuk om af en toe door de plassen en de modder te gaan en even lekker vies te worden. Dat is precies wat veertig deelnemers met een beperking bij de Mud Masters in Biddinghuizen afgelopen weekend konden doen.

De Mud Masters is een obstacle run waarbij je zoals de naam het al zegt lekker door de modder moet hardlopen. Op het al drassige parcours zijn hindernissen aangelegd en modderpoeltjes om zeker te zijn dat niemand schoon aan de finish komt. Dit soort hardloopevenementen zijn erg populair, maar vooral onder lopers zonder beperking. Bij de Mud Masters in Biddinghuizen was het nu voor veertig deelnemers met een fysieke beperking ook mogelijk mee te doen over een afstand van 6 kilometer.

Duwtje van een buddy

Tussen die deelnemers zaten sporters met een prothese, een blade of in een rolstoel. Voor hen was het allemaal goed geregeld, want met iedere deelnemer konden twee buddies meelopen om te helpen. Bij de modderpoel was dat bijvoorbeeld handig: erin laten zakken is niet zo moeilijk, maar kom er dan ook maar eens uit. Ook bij het ploeteren door de blubber met een rolstoel was een duwtje af en toe nodig om verder te komen.

Mogelijkheden ontdekken

Ook met hulp was het echt nog een flinke uitdaging voor de deelnemers. Jan-Willem Ravenhorst hielp zijn dochter Kees bijvoorbeeld alleen als dat nodig was. “Ze kan heel veel zelf. Dat is eigenlijk wat we doen vandaag, ontdekken wat je allemaal zelf kan. En dat is wel altijd heel erg veel.” En zelfs als het even tegenzit gaan de deelnemers gewoon door. Als een man met een prothese wat last heeft van pijn in zijn benen door zijn prothese, lacht hij naar de camera als hem gevraagd wordt of het wel verstandig is mee te doen. “Waarom niet? Je moet toch wat. Het is een uitdaging! Kom we gaan weer verder”, zegt hij tegen zijn buddy.

Organisator Sander van der Zeijden zag dat de obstacle run iets bij de deelnemers teweeg bracht. “Hier worden vandaag echt grenzen verlegd!”

Bekijk hier het item van Omroep Flevoland over de Mud Masters:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: