Direct door naar content
KPN Voetbalvriendendag groot succes! afbeelding nieuwsbericht

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

25 oktober 2021

Echte voetbalfanaten beleefden gisteren de dag van hun leven tijdens de KPN Voetbalvriendendag. Deze zondag stond geheel in het teken van voetbal voor iedereen. De KNVB Voetbal Campus was daar de perfecte locatie voor, want het trainingscomplex van de Nederlandse elftallen ademt voetbal. Tijdens de voetbaldag kregen voetballertjes een rondleiding langs de traingingsvelden van hun helden en konden ze vooral lekker zelf tegen een bal trappen.

Na meerdere succesvolle edities van de KPN Schaatsvriendendag was het nu tijd voor een vervolg in het voetbal. KPN en Fonds Gehandicaptensport organiseerden daarom afgelopen zondag voor het eerst de KPN Voetbalvriendendag. En dat werd een groot succes met ruim duizend kinderen en hun familieleden/begeleiders. De dag was zo ingericht dat iedereen mee kon doen ongeacht beperking, leeftijd en niveau.

Voetbal voor iedereen

Het programma begon met een gezamenlijke warming-up onder leiding van een KNVB-trainer. Daarna konden de deelnemers zelf kiezen wat ze graag wilden gaan doen. Zo konden de voetballers een voetbalclinic doen waarbij het schieten op een doek met grote gaten bij iedereen favoriet was. Kinderen in een rolstoel konden vanuit hun rolstoel de bal wegtrappen en voetballers met een visuele beperking kregen een bal met belletjes om mee te schieten. Voor dove kinderen was tijdens de voetbaldag een tolk Nederlandse gebarentaal aanwezig. De voetbaldag was op die manier toegankelijk voor iedereen.

Rondleiding KNVB Campus

Behalve de voetbalclinic kon je ook een uitgebreide rondleiding over de velden, de kleedkamers en de persruimte krijgen. Daar konden kinderen achter de tafel, waar bondscoach Louis van Gaal zijn persconferenties geeft, een meet en greet krijgen met esporter Koen Weijland. En daar hoorde natuurlijk ook het spelen van een potje FIFA bij. Verder kregen de deelnemers van een scheidsrechter uitleg over de VAR en konden ze ook een kijkje achter de schermen nemen in het VAR-centrum van de KNVB. En iedereen kon zijn of haar voetbalkennis testen tijdens de KNVB-voetbalquiz.

Het was kortom een onvergetelijke voetbaldag die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: