Direct door naar content
“Iedereen kan op zijn eigen manier skateboarden” afbeelding nieuwsbericht

“Iedereen kan op zijn eigen manier skateboarden”

05 november 2021

Skateboarden zonder benen, met een prothese of zelfs als je blind bent? Het kan allemaal! Dat bewezen Braziliaanse skaters met verschillende beperkingen tijdens een skate-event in Sao Paulo. Zij hopen dat hun sport paralympische wordt en ondertussen zijn ze vooral druk met het oefenen op hun vetste trucs.

In Brazilië is skateboarden enorm populair. Op de Olympische Spelen in Tokio, waar de sport voor het eerst op het programma stond, behaalde het Zuid-Amerikaanse land maar liefst drie zilveren medailles. Voor de skaters met een beperking is dat zeker een inspiratiebron. Zij hopen ook dat hun sport Paralympisch wordt. In Parijs 2024 zal dat nog niet het geval zijn, de hoop is daarom gericht op deelname Los Angeles 2028 of de Spelen van 2032 in Australië.

Eigen stijl

Paralympisch of niet: het maakt voor de skaters tijdens een para-skateevent in Sao Paolo het plezier in hun sport niet minder. “Skateboarden is echt een geweldige sport want iedereen kan het op zijn eigen manier doen. Iedereen heeft zijn eigen stijl. Het maakt niet uit of je één been of geen benen hebt: je bent aan het skaten! Het gaat bij skateboarden gewoon om dat je een leuke tijd hebt”, zegt de 24-jarige Vinicius Sardi.

Problemen vergeten

Dat geldt ook voor de blinde Fernando Araujo. “Als ik op mijn skateboard sta, dat betekent voor mij alles! Het is mijn reden om te leven, want als ik skate vergeet ik al mijn problemen en alle vooroordelen waar ik mee moet leven.”

Je kunt ook met je rolstoel een skatepark ontdekken. Lees daar meer over in dit artikel.

Bron: Reuters.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: