Direct door naar content
Para bowling heeft nu ook een eigen WK afbeelding nieuwsbericht

Para bowling heeft nu ook een eigen WK

18 november 2021

Een primeur in de internationale sport: bowling heeft nu ook een wereldkampioenschap voor sporters met een beperking. Dit WK Para Bowling werd afgelopen week in Dubai gehouden. Nederland deed nog niet mee aan het WK, maar misschien verandert dat nog in de toekomst. Deze sport kun je namelijk in Nederland ook goed beoefenen met een beperking.

Bowlers uit de hele wereld waren naar Dubai afgereisd voor het eerste WK Para Bowling. Aan het toernooi deden spelers met verschillende beperkingen mee. Zo waren er deelnemers in een rolstoel, met een amputatie, CP of andere lichamelijke beperkingen. Dat zij voor het eerst een internationaal toernooi konden spelen kunnen we wel een mijlpaal noemen.

Individueel

De sport bowling kun je individueel en als team beoefenen. Beide competitievormen stonden op het programma in Dubai. Bij deze ‘singles’ gingen de titels naar Wong Mei-Lan uit Hong Kong en Eddy Hutchens uit de VS. Je kan beide kampioenen in actie zien in dit stoere filmpje:

Teams

Bowling is in de VS een grote sport en dat bleek ook bij het WK, want behalve bij de singles wonnen ze ook het goud bij de teamwedstrijd. In deze video van Team USA kun je de verschillende spelers zien en vooral ook dat ze vanuit hun rolstoel allemaal met hun eigen stijl gooien:

Bowlen in Nederland?

Nederland was nog niet vertegenwoordigd bij dit WK Para bowling, maar wie weet komt daar in de toekomst wel verandering in. Je kunt hier namelijk al op best veel plekken kennismaken met deze sport. De deelnemers aan het WK laten in ieder geval zien dat bowling dus echt geschikt is met allerlei beperkingen. Dus probeer het gewoon een keer uit!

Wil je meer weten over deze sport? Kijk dan op de pagina over bowling voor alle informatie en een club bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: