Direct door naar content
Deze handbiker gaat pas echt offroad! afbeelding nieuwsbericht

Deze handbiker gaat pas echt offroad!

25 november 2021

De meeste handbikers gebruiken hun handbike vooral op het asfalt. Ook als je van de gebaande paden afwijkt kun je nog steeds heel hard gaan met een handbike. Dat laat Noel Joyce zien in spectaculaire video’s in de prachtige natuur bij hem in Ierland!

Noel Joyce heeft een speciale handbike met drie wielen gebouwd om de bossen in te gaan. Die fiets heeft dikkere banden met meer profiel en hij heeft voor en achter extra vering. Dat is handig als je over hobbelige paadjes rijdt, want dan blijven de wielen gewoon op het pad. De aandrijving doet Noel niet zoals mountainbikers met de benen, maar met zijn handen. Zijn benen zijn verlamd en daarom rusten die op speciale steunen bij het voorwiel.

Dat ging net goed…

Zijn twee achterwielen zijn breder dan een gewone mountainbike, maar over het algemeen gaat dat op de paadjes goed. Soms komt hij net buiten het pad, zoals je kunt zien in deze video:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noel Joyce (@noelrolls)

‘Rollercoaster view’

Dankzij dit soort gave video’s kun je echt met Noel mee en krijg je ook echt al een gevoel hoe snel je kunt gaan met een handbike. Op zijn YouTube-kanaal deelt hij zijn favoriete route, de Kinnity Blue Trail, met verschillende camera’s. Zo kun je hem in deze Rollercoaster-view zelf in actie zien:

En in deze video volg je hem via een mountainbiker achter hem:

Jetze Plat op het strand

Handbiker en Uniek Sporten-ambassadeur Jetze Plat is trouwens ook niet vies van een beetje hard werken door de modder of het zand. Daar gebruikt hij ook een andere handike voor, zoals je hier kunt zien. Hij ging pas zelfs even het strand op!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jetze Plat (@jetze_plat)

Lijkt jou dit nou ook gaaf? Kijk dan op de pagina over mountainbiken naar meer informatie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: