Direct door naar content
Nieuw Lego-poppetje met handbike!  afbeelding nieuwsbericht

Nieuw Lego-poppetje met handbike!

16 december 2021

Lego komt elk jaar met nieuwe poppetjes, auto’s en andere vervoersmiddelen. Maar voor 2022 heeft het Deense speelgoedmerk wel een heel bijzonder nieuw item in de catalogus opgenomen: een wheeler!

Lego-poppetjes zijn tegenwoordig echt verzamelitems. Ze bestaan al met allerlei beroepen, attributen en in fantasy thema’s. Rolstoelen bestonden ook al, maar sporthulpmiddelen zaten nog niet in deze uitgebreide collectie. Daar komt dus in 2022 verandering in! Jetze Plat reageerde via Twitter al enthousiast op het poppetje wat ergens wel een beetje op hem lijkt.

Handbike van Lego-technic

Van technisch LEGO kun je natuurlijk ook heel goed zelf een handbike maken. Op LEGO-ideas platform, waar bouwers en fans inspiratie en ideën kunnen delen, kwam met iemand deze zelfgebouwde handbikes. Hij hoopt dat zo meer aandacht komt voor de sport handbiken en dat het misschien zelfs door de steentjesfabrikant wordt opgepakt. Het bouwsel van 357 steentjes heeft in ieder geval een vette handbike van 30 cm lang en 19 cm breed opgeleverd. Daar krijg je toch zo van om ook te gaan handbiken? 

Handbike van Lego

Sportieve Lego-rolstoel

Sommige Lego-fans zijn trouwens ook heel creatief met de bestaande poppetjes en gebruiken dat om aangepaste sporten uit te beelden:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick G. (@pglego)

Lego-prothesearm

Of wat dacht je van een armprothese van Lego? De ontwerpen van David Aguilar h ontwerpen gaan steeds verder met motortjes om de prothese ook te laten bewegen. Bekijk de video hier.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: