Direct door naar content
Terugblik op de ONBEPERKT-podcast 2021 afbeelding nieuwsbericht

Terugblik op de ONBEPERKT-podcast 2021

23 december 2021

Kerst is het ideale moment om terug te blikken en even tijd te nemen voor het luisteren naar inspirerende verhalen. Kortom: tijd voor een fijne podcast! Als je onze ONBEPERKT-podcast nog niet kent zijn deze kerstdagen een goed moment om de afleveringen van 2021 te bingen.

Tijdens Kerst heb je waarschijnlijk eindelijk eens tijd om wat langer stil te staan bij een goed verhaal. Niet te lang natuurlijk, want we moeten wel in beweging blijven! Dat is het mooie van podcasts: je kunt ze luisteren wanneer dat jou uitkomt. Dat kan op de bank zijn, maar zeker ook tijdens een wandeling.

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar. In 2020 spraken ze al met Chris Vos en Tim Coronel. In 2021 waren deze topgasten in de show te horen:

#4 Fleur Jong

Door de lockdown in februari konden Wilfred, Eva en Fleur niet bij elkaar in één studio zitten, maar spraken ze elkaar op afstand via een videoverbinding. Dat maakte het gesprek zeker niet minder persoonlijk. Fleur is in de podcast erg openhartig over haar beperking en de vrijheid die zij ervaart met haar blades. Beluister aflevering #4 of bekijk de video:

#5 Diede de Groot

In haar drukke programma met alle toernooien maakte rolstoeltennisster Diede de Groot in maart ruim tijd om met Eva en Wilfred te praten over hoe zij haar sport ontdekte, alle prijzen die ze al won en over hoe zij haar beperking ervaart. Beluister aflevering #5 of bekijk het als video:

#6 Redo

Danser Redo werd dit jaar door de opening van het Eurosongfestival samen met zangeres Eefje de Visser bekend bij een groot publiek. Hij timmert al jaren aan de weg in de danswereld en won in 2019 de prestigieuze dansprijs de Zwaan. Met zijn dansgroep ILL-Abilities reist hij de hele wereld over en laat hij zien hoe je een beperking als kracht kunt gebruiken. Beluister dit inspirerende verhaal in aflevering #6 of bekijk de video:

#7 Floris Meijer

In 2012 raakte Floris Meijer na een skiongeluk van z’n middel tot en met z’n tenen verlamd. Maar zijn passie voor de sneeuw bleef: een jaar na het ongeluk daalde Floris de berg alweer af in een zitski. Zijn eigen lessen over hoe je zelfverzekerd in een rolstoel wordt brengt hij nu ook over op anderen. Daar vertelt hij over in de podcast en hij geeft ook antwoord op de vraag: wat is een gelukkig leven? Beluister aflevering #7 of bekijk de video:

#8 Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen is bergbeklimmer en heeft genoeg meegemaakt om vijf afleveringen mee te vullen. In de ONBEPERKT-podcast vertelt hij uitgebreid over zijn ervaring op de K2. Tijdens die beklimming was hij een aantal dagen vermist en verloor hij door bevriezingsverschijnselen zijn tenen. Hij vertelt over zijn wilskracht, zijn mindset en hoe dit mensen kan helpen om ondanks je ‘beperking’ je doelen te behalen. Beluister aflevering #8 of bekijk de video:

#9 Rolf Schrama

Rolf Schrama deed in 2016 als zeiler mee aan de Paralympische Spelen van Rio, maar in de podcast vertelt hij over veel meer dan alleen zijn avonturen als zeiler. Hij heeft namelijk een interessant en boeiend levensverhaal waarbij sport voor een kantelpunt heeft gezorgd. De podcast werd een mooi gesprek over het accepteren van je beperking en zijn zoektocht naar zichzelf. Beluister #aflevering 9 of bekijk de video:

#10 Yvette Overgoor

Afgelopen week kwam een kersverse aflevering van de podcast online met paradressuurruiter Yvette Overgoor. Na een beroerte hadden dokteren tegen haar gezegd dat ze rolstoelafhankelijk zou worden. Met een speciale brace bewees ze het tegendeel en vond ze ook een manier om haar grote passie paardrijden door te zetten. In de podcast vertelt ze hoe ze elke dag weer haar beperking overwint. Beluister aflevering #10 of bekijk de video:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: