Direct door naar content
Invictus Games komen nu echt dichtbij! afbeelding nieuwsbericht

Invictus Games komen nu echt dichtbij!

11 januari 2022

Ze werden al twee keer uitgesteld, maar nu komen de Invictus Games in Den Haag toch echt dichterbij. Afgelopen donderdag was het nog 100 dagen tot de opening van dit internationale sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De vijfde editie van de Invictus Games worden van 16 tot en met 22 april gehouden in het Haagse Zuiderpark. De organisatie en de ruim 500 deelnemers uit 20 landen zijn er al helemaal klaar voor.

De Invictus Games zijn echt een bijzonder sportevenement, waarbij sport voor zoveel meer dan prestaties staat. Gewonde of zieke (ex) militairen uit de hele wereld komen naar Nederland om het tegen elkaar op te nemen, maar vooral om boven zichzelf uit te stijgen en te laten zien dat ze ondanks hun beperking nog tot bijzondere prestaties in staat zijn. Het is daarmee een evenement vol inspirerende verhalen. Lees bijvoorbeeld hier het verhaal van Edwin de Wolf.

Vijfde editie

De eerste Invictus Games werden in 2014 in Londen gehouden. Daarna werd het evenement in Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018) gehouden. De vijfde editie in Den Haag zou Eigenlijk zou al in 2020 worden georganiseerd, maar het coronavirus gooide tot twee keer toe roet in het eten. De organisatie heeft al laten weten dat de Invictus Games dit jaar hoe dan ook doorgaan.

Hard gewerkt en getraind

Voorzitter van het Invictus Games Den Haag 2020, Mart de Kruif zegt: “Al het harde werk, de inspanningen en het geduld van de 500 deelnemers uit 20 landen zijn voor ons als organisator en partners heel waardevol. Ze vormen een enorme inspiratie om dit jaar een nog beter en mooier evenement neer te zetten.”

Wouter Bakker, Teamcaptain van het Nederlands Invictus Games Team, kan niet wachten tot de Invictus Games eindelijk echt beginnen. “Nu komt het toch echt dichtbij. We hebben met het hele team keihard getraind en ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen als team de games te mogen meemaken in Den Haag. Wij zijn er klaar voor!”

Foto: GettySports for Invictus Games Foundation

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: