Direct door naar content
Topspits Juan scoort zonder benen afbeelding nieuwsbericht

Topspits Juan scoort zonder benen

20 januari 2022

Bij voetbal gaat het altijd over links of rechtsbenige spelers. De 13-jarige Juan uit Colombia laat zien dat je ook zonder benen een gevaarlijke topspits kunt zijn. Hij is in zijn voetbalteam in Medelin de enige speler met een beperking, maar daar merken zijn teamgenoten niks van. Juan scoort de ene na de andere goal!

Juan is geboren met een afwijking waardoor hij een groot deel van benen moet missen. Hij ziet dat zelf niet als een beperking en heeft zo zijn eigen manieren gevonden om mee te doen met zijn leeftijdsgenoten zonder beperking. Op het voetbalveld beweegt hij zich vooral vooruit met zijn handen. Daarom gebruikt hij wel handschoenen tegen schuurplekjes. Voor de rest is hij helemaal niet anders en doet hij ook alle oefeningen in de trainingen mee.

Spits en aanvoerder

Hij voelt zich daarin ook gesteund door zijn hele team. “Ik krijg motivatie omdat anderen mij aanmoedigen en zeggen dat ik door moet gaan. Mijn teamgenoten noemen mij spits en aanvoerder. Dat geeft mij moed”, vertelt hij in een item bij het Jeugdjournaal. Een spits moet ook scoren en dat doet Juan aan de lopende band, vaak met zijn hoofd. Kijk in dit item van het Jeugdjournaal hoe hij dat doet

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: