Direct door naar content
‘Onze’ Eva Eijkhout wint You Go Girl Award 2021! afbeelding nieuwsbericht

‘Onze’ Eva Eijkhout wint You Go Girl Award 2021!

14 februari 2022

Je ziet en hoort haar steeds vaker op tv en online en natuurlijk in onze ONBEPERKT Podcast: Eva Eikhout. In alles wat zij doet merk je dat Eva zich niet laat tegenhouden door haar beperking. En dat blijft niet onopgemerkt, want onze ambassadrice heeft de You Go Girl Award 2021 gewonnen. De jury noemt haar een voorbeeld voor jongeren met een beperking.

De You Go Girl Award is een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die grote stappen hebben gezet in hun zichtbaarheid in de media. Eva behoorde al tot een voorselectie van acht genomineerde. Na een stemronde bleef zij met twee andere vrouwelijke experts over. De stemmers over Eva: “Een optimistische, enthousiaste presentatrice. Een verbinder. Een positief voorbeeld van iemand die zich absoluut niet laat belemmeren door haar handicap. Ze laat je door haar handicap heen kijken en de mens erachter leren waarderen. “

Echte ambassadeur

De mensen die een stem uitbrachten gaven ook aan dat ze Eva een perfecte ambassadeur voor mensen met een lichamelijke beperking vinden. Dat komt goed uit, want zij is ook onze ambassadeur! De jury koos uiteindelijk unaniem voor Eva omdat zij met haar programma’s ondanks haar handicap laat zien hoe mooi het leven is.

Vanaf wintersport

Eva hoorde dat ze de prijs had gewonnen via een online-uitreiking, want ze is op wintersport. Daar was ze door een val ook nog eens genomineerd voor de prijs ‘actie van de dag’, liet ze weten op Instagram:

Meer Eva zien en horen?

Eva presenteert voor Uniek Sporten samen met Wilfred Genee de ONBEPERKT-podcast over winnaars en beperkingen. In de eerste aflevering ging ze met Wilfred in gesprek over haar zichtbare en onzichtbare beperkingen. Luister dat open en persoonlijke gesprek nu terug.

Sinds kort kun je Eva trouwens ook zien in de livestreamshow van Uniek Esports.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: