Direct door naar content
Blinde golfer Jake slaat op geluid afbeelding nieuwsbericht

Blinde golfer Jake slaat op geluid

10 maart 2022

Wist jij al dat golf met heel veel beperkingen een geschikte sport is? Je kunt het zelfs doen met een visuele beperking. Dat bewijst Jake Olson op de golfbaan, waar hij altijd wordt vergezeld door zijn hulphond Quebec. Als Jake de bal heeft afgeslagen luistert hij vooral goed hoe ver hij heeft geslagen. En dat gaat hem niet slecht af.

Jake is geboren met een zeldzame vorm van kanker in zijn linkeroog. Hij verloor daardoor al zijn zicht toen hij tien maanden oud was. Op later leeftijd dacht hij dat het blind worden hem een stap achteruit zou brengen, maar het bracht hem juist veel verder. De coach van een American Football collegeteam hoorde namelijk van zijn verhaal en gaf hem de kans in het team mee te draaien. Dat gaf hem ook het gevoel dat niets onmogelijk is.

Met hond Quebec

Zo staat hij nu ook regelmatig op de golfbaan en slaat hij heel aardig. Hij vindt daar zijn weg met behulp van zijn hond Quebec. Zijn vader legt de bal klaar en positioneert de club goed voor het balletje. Dan slaat hij af en luistert hij naar het geluid van het balletje dat ergens ver weg neerploft.

Chasson Hedley, een Amarikaanse golfprofessional, is ook onder de indruk van de skills van Jake. Als hij geblinddoekt probeert een bal weg te slaan kan hij die lang niet zo mooi recht weg krijgen als Jake. Kijk in het filmpje in deze instagrampost hoe dat ging:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PGA TOUR (@pgatour)

Nederlandse blinde golfer

In Nederland hebben we natuurlijk ook blinde golfers. Ronald Boef uit Bovenkarspel heeft in golf helemaal zijn sport gevonden. Sinds zijn eerste kennismaking is Ronald veel op de golfbaan te vinden en die vele trainingsuren hebben hem al ver gebracht. Zijn grote ambitie: de eerste Nederlandse blinde wereldkampioen golf te worden. Lees meer over hem in dit artikel.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: