Direct door naar content
Teun kan met nieuwe rolstoel wedstrijden hockeyen afbeelding nieuwsbericht

Teun kan met nieuwe rolstoel wedstrijden hockeyen

22 april 2022

Teun Cremers (16) gebruikt al sinds zijn zevende een elektrische rolstoel. In E-hockey vond hij een paar jaar terug zijn ideale sport. Hij gebruikte daar eerst een tweedehands rolstoel voor, maar die was nu echt op. Met hulp van Uniek Sporten Hulpmiddelen heeft Teun nu een nieuwe elektrische sportrolstoel en kan hij met zijn vereniging ook aan wedstrijden meedoen!

Teun kreeg vanaf zijn vierde jaar al allerlei lichamelijke klachten. Hij kwam in een medische molen met meerdere onderzoeken. Daaruit kwam naar voren dat hij een spieraandoening heeft, maar een naam kunnen de artsen er nog altijd niet aan geven. Feit is dat hij vanaf zijn zevende al een elektrische rolstoel gebruikt, waardoor hij zich prima door het leven beweegt. Teun volgt de opleiding VMBO gemengde leerweg bij onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. “Deze school zit gekoppeld aan het revalidatiecentrum, waar ik mijn therapie volg”, legt Teun uit.

Ontdekking E-hockey

Teun houdt ook van sport en op dat vlak deed hij een paar jaar terug een mooie ontdekking. “Een aantal jaar geleden heb ik tijdens een sportdag op mijn school kennis gemaakt met elektrisch rolstoelhockey. Ik vond dit toen geweldig en ben meteen gaan kijken bij een vereniging. Ik speel nu al 3 jaar bij de GP Bulls in Eindhoven.” Met die club gaat hij ook zelfs internationale wedstrijden spelen.

Stoel met pensioen

Bij zijn sport is materiaal een groot onderdeel en dat was nodig aan vervanging toe. “Ik ben gestart met een tweedehands sportrolstoel, een Quickie Groove sport. Deze is inmiddels 11 jaar oud en we hebben al verschillende reparaties moeten laten uitvoeren. Maar nu stopt de rolstoel er regelmatig mee tijdens de wedstrijd. De stoel is dus op en moet met pensioen.”

Dolenthousiast

Voor de financiering van zijn nieuwe elektrische rolstoel klopte hij en zijn ouders al bij het WMO-loket van zijn woonplaats Reusel aan. Daar kan hij een bijdrage krijgen, maar dat is nog lang niet genoeg voor de aanschaf. Uniek Sporten Hulpmiddelen bleek voor hem een ideale mogelijkheid om zijn rolstoel te financieren. Teun heeft de rolstoel inmiddels al even in gebruik en is dolenthousiast.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Heb jij ook net als Teun een sporthulpmiddel nodig? Dan kan Uniek Sporten Hulpmiddelen voor jou misschien ook dé oplossing zijn. Als je aanvraag wordt goedgekeurd wordt 85% van het bedrag gefinancierd, waarna de overige 15% met een maximum van 250 euro zelf betaald kan worden. Het is ook mogelijk om via Uniek Sporten Crowdfunding het benodigde bedrag op te halen.

Ga voor alle informatie en het starten van een aanvraag gelijk naar: Uniek Sporten Hulpmiddelen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: