Direct door naar content
Becca is sterkste gewichtheffer met één arm afbeelding nieuwsbericht

Becca is sterkste gewichtheffer met één arm

20 mei 2022

Becca Slater vulde haar dagen vroeger met roeien, yoga, wakeboarden en paaldans fitness. Door een ernstig auto-ongeluk moest haar linker onderarm worden geamputeerd. Ze gaf haar sportleven daarna niet op, want zes maanden na het ongeluk stond ze alweer in de sportschool. Inmiddels heeft ze een in gewichtheffen een nieuwe passie gevonden en mag ze zich de ‘sterkste vrouw met een beperking van de wereld’ noemen.

Behalve sportief was Becca ook muzikaal erg actief. Ze speelde ook in een blaasorkest, waar ze ook naar op weg was toen haar ongeluk gebeurde. In het ziekenhuis zagen de artsen geen andere optie dan haar linker onderarm te amputeren. Becca had daarna moeite om haar muziekinstrument te spelen, dus besloot ze zich nog meer op het sporten te richten.

Gewichtheffen

Toen ze een video op haar socials plaatste waarbij ze aan het gewichtheffen was, trok dat de aandacht van een trainer. “Zij vertelde me dat er zoiets bestaat als een ‘strongmen’ competitie, en ik ben daar toen gelijk voor gaan trainen. In september van vorig jaar won ik al de titel ‘Britains Strongest Disabled Woman en in november kreeg ik ook de titel ‘Worlds Stronges Disabled Woman.”

85 kg met één arm

Ze mag zich dus de sterkste vrouw ter wereld met een beperking noemen. Het gewicht wat zij met één arm kan tillen is ook niet mis: ze kan een gewicht van 85 kg boven haar hoofd tillen! “Voor mijn ongeluk was ik al best sportief, maar ik had nooit gedacht dat ik in dit soort competities zou meedoen”, zegt ze.

Becca wil anderen graag laten zien dat je meer kan met een beperking dan je zou denken: “Geen enkele beperking mag in de weg staan van wat je echt zou willen doen”, besluit ze.

In deze video zie je hoe ze een 90 kg zware bal van beton optilt:

Bron: Daily Star

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: