Direct door naar content
Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

25 mei 2022

Wandelen is een hele fijne en vooral laagdrempelige activiteit, waarmee je op je eigen tempo de natuur kunt ontdekken. Maar als je in een rolstoel zit moeten wel alle drempels ook echt weg zijn. Gelukkig vind je in Nederland op steeds meer plekken mooie rolstoelpaden, waar je heerlijk kunt rolstoelwandelen en van de natuur kunt genieten. In het Rijk van Nijmegen zijn nu ook nieuwe routes geopend.

De natuur rondom Nijmegen geldt door de vele bossen, heuvels en heidevelden als een populair wandelgebied. Voor jou als wandelaar in een rolstoel of met een rollator bleef dit een onontdekte parel, want de vaak mooie paden waren niet toegankelijk gemaakt. Daar is sinds kort verandering gekomen door zes nieuwe routes in de gemeenten Berg en Dal, Heumen, Wijchen en Nijmegen. In deze gemeenten kun je bij VVV’s , horeca en andere verblijfaccommodaties een mooie folder vinden met alle informatie.

Je eigen Vierdaagse rollen

Wat deze routes voor jou interessant maken is dat je hier zeker weet dat ze niet te zwaar zijn in een rolstoel doordat je in het zand blijft steken of dat je teveel hoogteverschil moet overbruggen. De paden zijn bovendien mooi vlak gemaakt en de boomwortels die voor drempels kunnen zorgen zijn verwijderd. “Met deze folder in de hand kunnen mensen in een elektrische of handbewogen rolstoel ook een Vierdaagse wandelen”, zegt initiatiefnemer Erik de Gans van Stichting Toerisme en Recreatie (STER).

Getest door rolstoelgebruikers

Je kunt bij de routes kiezen uit afstanden van 2 tot 7 kilometer, en als je langer wil dan kun je ook bepaalde routes in het vennengebied aan elkaar knopen. Bij deze routes zijn getest door rolstoelgebruikers, die ook soms aanwijzingen gaven over aanpassingen. Zo werd de stadswandeling Walk of the Town door Nijmegen omgeleid, omdat er te veel hoogteverschil en trappen in de route zaten.

Download ons gratis e-book met 12 mooie rolstoelroutes

Foto: Thomas van Oorschot/Stichting Toerisme & Recreatie

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: