Direct door naar content
De eerste inclusieve marathon in de virtuele wereld afbeelding nieuwsbericht

De eerste inclusieve marathon in de virtuele wereld

17 juni 2022

In de virtuele wereld is alles mogelijk en zouden drempels niet moeten bestaan. Toch vinden veel mensen digitale omgevingen nog niet inclusief. Mensen met een beperking herkennen zich bijvoorbeeld niet in de avatars. Daar komt steeds meer verandering in de groeiende virtuele wereld. Een bekend deododarantmerk leverde daar al een flinke bijdrage aan door de eerste inclusieve marathon in de Metaverse te organiseren: de Metathon.

De ontwikkelingen in de virtuele wereld gaan hard. Zeker ook op het gebied van toegankelijkheid, inclusiviteit en representatie. Vorige week kon je al kennismaken met Kami, de eerste virtuele influencer met het Syndroom van Down. De Metaverse is ideaal om om dit soort thema’s onder de aandacht te brengen, omdat in deze virtuele wereld alles digitaal gemaakt kan worden.

Virtuele marathon met hulpmiddelen

Bij deododarantmerk Rexona hebben ze dat als een kans aangegrepen om de Metaverse wat inclusiever te maken met behulp van een tof sportevenement voor iedereen. Speciaal voor deze virtuele marathon werden verschillende hulpmiddelen ontworpen zodat je met een rolstoel, blade of prothese kunt meedoen. Op die manier wordt het dus mogelijk om een beperking ook in de virtuele wereld te laten zien.

Inspiratie en zelfvertrouwen

Bij een sportevenement horen ook in de virtuele wereld ambassadeurs. En daar hadden ze niet de minste voor gestrikt: achtvoudig paralympisch medaillewinnaar Blake Leeper. Hij was vooraf al erg enthousiast over het idee van de Metathon: “Het laten zien van mensen die in de virtuele wereld met blades of andere prothese hardlopen, zal denk ik voor meer inspiratie en zelfvertrouwen zorgen bij andere mensen met een beperking. Ik denk dat zij zich hierdoor ook welkom voelen en ook willen meedoen aan deze digitale ervaring. Dat zal uiteindelijk ook bijdragen aan een betere representatie.”

Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk dan de video in deze post op LinkedIn:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: