Direct door naar content
Nieuw bij N.E.C: elektrisch rolstoelvoetbal! afbeelding nieuwsbericht

Nieuw bij N.E.C: elektrisch rolstoelvoetbal!

15 juni 2022

Als je in een elektrische rolstoel zit moet je ook kunnen voetballen. Met die gedachte start N.E.C in Nijmegen in samenwerking met de KNVB een team voor elektrisch rolstoelvoetbal. Daarmee komt de droom van een elfjarig jongetje dat dolgraag wilde voetballen in zijn rolstoel eindelijk in vervulling.

Voor kinderen in een elektrische rolstoel bestaan eigenlijk nog niet zoveel sporten. E-hockey is bijvoorbeeld een populaire sport bij deze doelgroep. Doordat N.E.C. nu als eerste met een rolstoelvoetbalteam start, worden de sportmogelijkheden in een elektrische rolstoel groter! In Engeland wordt deze teamsport al volop gespeeld en bestaat er zelf al een ‘Wheelchair Football Association (WFA)’. Vanuit die organisatie worden clubs geïnspireerd om teams te gaan vormen om competitie te gaan spelen.

Rolstoelen met bumpers

In Nederland is nu de eerste stap gezet in Nijmegen met een kick-off op de Sint Maartenskliniek. Bij een eerste clinic wordt gekeken of N.E.C een team kan vormen met sporters tussen de 10 en 23 jaar. In samenwerking met de KNVB en Uniek Sporten zijn al acht speciale elektrische rolstoelen met bumpers aangeschaft. Jop Pepping, Projectleider voor het Elektrisch Rolstoelvoetbal bij N.E.C., legt uit waarom de rolstoelen moeten worden aangepast.

“Om de bal, die speciaal ontworpen is, in beweging te kunnen brengen moeten er bumpers op de elektrische rolstoelen worden aangebracht. Dit is maatwerk en persoonsgebonden. Om die reden is het zo complex om te starten met deze variant van voetballen.”

Lach op het gezicht

Jop is blij dat het gelukt is om een start te kunnen maken met het project. “In totaal hebben we samen met de KNVB en Uniek Sporten acht elektrische rolstoelen kunnen aanschaffen. We zijn er erg trots op het feit dat we dit voor elkaar hebben gekregen. We kunnen hiermee een mooie start maken en de deelnemers weer met een lach op het gezicht laten sporten."

Ga voor meer informatie naar NECMaatschappelijk.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: