Direct door naar content
3 watersporten voor zomerse dagen afbeelding nieuwsbericht

3 watersporten voor zomerse dagen

01 juli 2022

In de zomer zoeken we met zijn allen verkoeling, waar kun je dat beter vinden dan op en vooral in het water? Je kunt op de vele plassen, rivieren en meertjes in ons land lekker gaan zwemmen of pootjebaden, maar ook met een beperking is nog zoveel meer mogelijk. Als je op zoek bent naar een andere watersport hebben wij een paar goede tips voor je. Met dit lijstje verfrissende sporten doe je vast nieuwe inspiratie op voor de zomervakantie.

1. Suppen

Je ziet ze steeds vaker mensen lekker relaxt staand voorbij peddelen. Dit suppen is een afkorting van ‘standup paddling’. Dit is een laagdrempelige watersport, waar je niet veel voor nodig hebt. Om te kunnen beginnen heb je alleen een supboard en een peddel nodig. De grootte van het board en de peddel zijn afhankelijk van je lengte en je gewicht. Hoe groter het board en de peddel, hoe gemakkelijker het wordt. Je zal merken dat het in het begin veel moeite kost om goed te blijven staan, maar als het je lukt werk je ook gelijk aan al je spieren: van je armen tot je buikspieren! Bij veel watersportscholen en recreatieplassen kun je ook een suples nemen.

2. Duiken

Ga je liever onderwater om het leven in het meer bij jou in de buurt of juist een tropisch blauwe zee met allerlei gekleurde vissen te ontdekken? Dan is het goed om te weten dat sportduiken echt niet een extreme sport voor jou hoeft te zijn. Ook met een beperking kun je door het water zweven en de plantjes en vissen spotten. Net als voor duikers zonder beperking ben je onderwater gewichtloos. Dat is voor jou misschien nog een groter voordeel, want daardoor merk je niet dat je een beperking hebt. Eenmaal kopje onder kun jij je namelijk veel gemakkelijker bewegen dan bovenwater. Duiklessen zijn daarom echt het proberen waard!

3. Snorkelen

Vind je duiken nog wat te diepgaand? Dan is er ook nog een mooi alternatief waarbij je dichter aan het wateroppervlakte blijft: snorkelen! Dit kun je zien als de eerste stap naar duiken. Daar begin je altijd mee als je wilt leren duiken. Door je duikbril kun je dan ook al heel veel moois zien, zeker als het helder water is. Je ademt door het luchtpijpje dat aan je bril vastzit. Bij je eerste snorkelles zul je leren dat je eerst vooral stabiel moet blijven liggen en hoe je rustig kunt zwemmen. Je wil niet dat je de vissen wegjaagt door jouw gespetter! Ook het rustig ademen is een belangrijk onderdeel van snorkelen, en dat komt ook weer van pas als je later eventueel verder wil in het duiken.

Zit jouw sport hier niet tussen? Kijk dan in de sportzoeker voor nog veel meer tips!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: