Direct door naar content

Duiken met een beperking

Duiken geeft een heerlijk gevoel: onderwater voel je je gewichtloos en zweef je boven waterplantjes en vissen. Als je een beperking hebt zie je sportduiken misschien als een extreme sport, maar het is zeker voor jou ook mogelijk. Zelfs als je een dwarslaesie hebt kun je van dat onderwatergevoel genieten.Onder water voel je je gewichtloos en gaat bewegen veel makkelijker dan bovenwater. Daardoor kun je je beperking ook even vergeten. De risico's van het duiken zijn voor jou niet anders dan voor 'valide' duikers. Er zijn een paar belangrijke voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor duikles. Je bent minstens zestien jaar oud, hebt geen last van longproblemen of epilepsie en je hebt een goede armfunctie. Daarnaast is het natuurlijk niet handig als je waterangst hebt.

Je kunt pas duiken als je zestien jaar bent, omdat onder water grote druk op je lichaam komt te staan. De longen van kinderen zijn hier nog niet tegen bestand. Voor hen is snorkelen een leuke manier om met de onderwaterwereld kennis te maken. Duiken is een echte teamsport. Voor de veiligheid duik je nooit in je eentje en bij elke duik heb je een ‘buddy’ met wie je samen onder water gaat. Jij let op je buddy en je buddy let op jou. Er zwemt zeker in het begin altijd een instructeur mee in het water en op de kant houdt een tweede instructeur alle deelnemers goed in de gaten. Het uiteindelijke doel is natuurlijk duiken in open water! Ben jij klaar om je duikbrevet te gaan halen?

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te duiken bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR DUIKEN

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×