Direct door naar content
7 inspirerende verhalen uit de ONBEPERKT-podcast afbeelding nieuwsbericht

7 inspirerende verhalen uit de ONBEPERKT-podcast

03 augustus 2022

Vakantie! Wat is dan heerlijker dan op een luie stoel in de zon te luisteren naar een goede podcast. Een verkoelend drankje erbij en genieten maar! Wij geven je vanuit onze ONBEPERKT-podcast graag nog 7 tips voor tijdens je vakantie.

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar.

1. Fleur Jong

De aflevering met atlete Fleur Jong werd een bijzonder openhartig gesprek over haar beperking en de vrijheid die zij ervaart met haar blades. In het gesprek komt ze zelfs tot een bijzondere ontdekking: “Misschien is mijn leven zelfs beter nu. Anders had ik nooit mijn talent voor sprinten en verspringen ontdekt”, zegt ze. Luister aflevering #4 of bekijk de video hieronder.

2. Redo

Het gesprek met danser Redo is er zeker eentje in de categorie ‘inspirerend’. Eva en Wilfred spraken hem voor het Eurosongfestival in Rotterdam, waar hij samen met Eefje de Visser de opening verzorgde. Hij mist zes lichaamsonderdelen, waaronder een heup, een deel van zijn rechterbeen en een ellebooggewricht. Zelf ziet hij dit totaal niet als een beperking, maar als een kracht. Dat leverde hem in 2019 al de prestigieuze dansprijs de Zwaan op. Hij was de eerste breakdancer én eerste danser met een beperking die deze prijs won. Beluister zijn krachtige verhaal in aflevering #6 of bekijk de video:

3. Floris Meijer

In 2012 raakte Floris Meijer na een skiongeluk van z’n middel tot en met z’n tenen verlamd. Maar zijn passie voor de sneeuw bleef: een jaar na het ongeluk daalde Floris de berg alweer af in een zitski. Zijn eigen lessen over hoe je zelfverzekerd in een rolstoel wordt brengt hij nu ook over op anderen. Daar vertelt hij over in de podcast en hij geeft ook antwoord op de vraag: wat is een gelukkig leven? Beluister aflevering #7 of bekijk de video:

4. Elvira Stinnissen

Elvira is geboren met een ‘limb deficiency’ waardoor ze haar rechter bovenbeen mist. In 2001 begon Elvira met zitvolleybal, waar ze talent voor bleek te hebben. Ze kwam al snel in het Nederlandse dames zitvolleybal team en ging in 2008 naar de Paralympische Spelen van Peking. Deze aflevering gaat over meer dan die prestaties, want na haar sportcarrière besloot Elvira zich nadrukkelijk in te zetten voor het normaliseren van een handicap. In de podcast vertelt Elvira onder andere over haar persoonlijke ervaring en geeft ze haar visie op de parasport. Beluister aflevering 11 of bekijk de video:

5. Tim Coronel

Ben je autosportliefhebber? Dan is de aflevering met Tim Coronal zeker een aanrader. En anders ook. Want zijn leven kent ogenschijnlijk geen beperking, maar is dit ook zo? Hoe gaat hij om met hobbels die op de weg komen? Beluister aflevering #3 of bekijk de video:

6. Edwin de Wolf

Edwin de Wolf is het levende bewijs dat sport je leven kan veranderen. Voor hem was zijn leven al op zijn kop gezet door een ongeluk bij een militaire missie, waardoor hij zijn been moest missen. In de Invictus Games vond hij na de revalidatie een nieuwe uitdaging. In deze podcast vertelt Edwin hoe zijn mindset ervoor heeft gezorgd dat hij geworden is wie hij nu is. Edwin gelooft dat iedereen zelf zijn eigen pad kan bepalen en dat door hard werken en doorzetten alles bereikt kan worden. Een inspirerend verhaal van een ex-militair die het leven opnieuw uitgevonden heeft. Beluister aflevering 12 of bekijk de video

7. Hein Noortman

De voorlaatste aflevering van de podcast is met ondernemer en bergbeklimmer Hein Noortman. Door een val in een klimhal eind 2016 raakte Hein zwaargewond. Na een coma van vijf weken wordt hij wakker en is hij, naast een volledig verbrijzeld gezicht, blind. Volgens de artsen zal Hein ook niet meer kunnen lopen, maar hier denkt hij zelf anders over. In de podcast vertelt hij over de nieuwe avonturen die hij nu als blinde klimmer van plan is te gaan maken. Beluister aflevering 14 of bekijk de video hieronder:

En heb je de nieuwste aflevering van de podcast met Sophie-Anne Onland al gehoord? Haar verhaal is pas inspirerend! Luister aflevering 14 hier. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: