Direct door naar content
Arie bestuurt zeilboot met zijn mond afbeelding nieuwsbericht

Arie bestuurt zeilboot met zijn mond

08 augustus 2022

De zomer is de tijd van het jaar voor watersportvakanties. Sailwise maakt dit ook mogelijk voor iedereen met een beperking. Op het watersporteiland Robinson Crusoe op de Loosdrechtse Plassen kun je met aangepaste bootjes ook genieten van een echte zeilvakantie in eigen land. Watersportfanaat Arie van der Poel (69) is vaak te vinden op het eiland van Sailwise. Daar ontdekte hij dat zeilen met een dwarslaesie nog gewoon mogelijk is. Nu gaat hij zelfstandig in een zeilbootje het water op om even alles te vergeten.

Revalideren met een dwarslaesie

”Vijf jaar geleden ben ik achterover van de trap gevallen waarbij in mijn nek de laesie ontstaan is. Ik wist meteen dat het foute boel was", vertelt Arie. "Toen ik 8 dagen later uit het ziekenhuis kwam zag ik het leven niet meer zitten. Uiteindelijk ben ik toch gaan revalideren in Heliomare. Ik werd daar goed opgevangen door mijn fysiotherapeut en revalidatiearts. Ze wisten precies de juiste snaren te raken.”

‘Ga een keer alleen zeilen’

Vanuit Heliomare ging hij met een groepsactiviteit voor het eerst bij SailWise zeilen vanaf het Robinson Crusoe eiland. Arie was direct enthousiast. “Alsof er een wereld voor je opengaat. Ik heb zelf altijd gezeild en had samen met mijn vriendin een catamaran. Op het eiland zeiden ze tegen me: ‘Ga een keer alleen zeilen’. Dat heb ik toen gedaan in een Access Dinghy en jeetje, dat is te gek. Met de tillift kan ik aan boord getild worden. En met hulp van een joystick kan ik het roer en de zeilen met mijn mond bedienen. Ik kan nu gewoon even lekker een paar uur zeilen en vergeet alles. Ik ben in mijn element met de wind, water en het bootje. Wat wil je nog meer? Ik ga nu het liefst meerdere keren per jaar naar het eiland.”

Even vergeten wat je hebt

Arie kan de zeilvakanties bij Sailwise iedereen aanraden. “Alles is goed geregeld, de sfeer is top en je kan doen en laten wat je wil. Heb je even geen zin om te zeilen, dan is er ook niets aan de hand. Je bent er gewoon een fijne week tussenuit met andere mensen. En even vergeet je dan wat je hebt. Het is jammer dat ik SailWise nu pas heb ontdekt. Had ik het eerder geweten, dan had ik mij als vrijwilliger aangemeld.”

Ga voor alle informatie naar Sailwise.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: