Direct door naar content
Nieuwe toegankelijke routes in Oost-Vlaanderen afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe toegankelijke routes in Oost-Vlaanderen

12 augustus 2022

Voor leuke korte vakantie of dagjeweg hoef je niet ver weg te gaan. Natuurlijk heb je in Nederland allerlei leuke plekken om lekker in de buitenlucht te vertoeven, maar als je toch even de grens over wilt dan is Oost-Vlaanderen een goede tip. Zeker omdat daar sinds kort elf nieuwe toegankelijke routes zijn gelanceerd. Deze fiets- en wandelroutes gaan over brede verharde wegen en niet onbelangrijk: de tussenstops onderweg zijn gecheckt op toegankelijkheid.

Oost-Vlaanderen is een provincie van het gewest Vlaanderen met bekende steden als Aalst, Gent en Oudenaarde. Buiten die wat grotere steden kent dit stukje België nog veel meer kleine dorpjes en vooral ook veel mooie natuur. Dat kun je nu ook gaan ontdekken als je een beperking hebt, want Toerisme Oost-Vlaanderen heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan elf toegankelijke routes. Het gaat om 3 fietsroutes, 4 wandelroutes en 4 autoroutes.

Geen hobbelende wegen

Bij deze routes is alles grondig gecheckt op details die het voor jou en vrienden of familie gemakkelijk en aangenaam maken. Allereerst zijn bij met name de fiets- en wandelroutes de wegen goed onder de loep genomen. Je komt daardoor alleen over brede wegen die ook allemaal verhard zijn. Je hebt geen last van hobbelende wegen of drempels: alles staat in het teken van jouw fiets- of rolcomfort.

Aangepaste rustplekken

Tijdens een mooi tochtje wil je natuurlijk ook even ergens stoppen voor een kopje koffie met gebak of een goede Vlaamse lunch. Daar is bij het uitzetten van de routes ook rekening mee gehouden. In de beschrijving vind je namelijk aangewezen horecagelegenheden die voldoen aan allerlei eisen voor toegankelijkheid. Dan mag je denken aan gereserveerde parkeerplaatsen, aangepaste toiletten en drempelhulpen. Behalve horeca vind je op de routes ook voldoende andere rustplaatsen met bankjes en picknickplekken om even op adem te komen en van het mooie uitzicht te genieten.

Heb je geen aangepaste fiets? Of is het lastig je fiets mee te nemen naar België? Dan kun je op 17 plekken in Oost-Vlaanderen een aangepaste fiets huren via Gfietst. Zo wordt aan alles gedacht om jou een topdag te bezorgen!

Meer informatie over de toegankelijke fietsroutes vind je hier.
Meer informatie over de toegankelijke wandelroutes vind je hier.

Bron: Verkeersbureaus.info

Download ons gratis e-book met 12 rolstoelroutes in Nederland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: