Direct door naar content
Skills Event maakt je handiger in je rolstoel! afbeelding nieuwsbericht

Skills Event maakt je handiger in je rolstoel!

16 augustus 2022

Kun jij met je rolstoel een trapje af rollen of een wheelie maken? Dit soort vaardigheden zijn handig voor in het dagelijks leven omdat je op straat ook allerlei obstakels tegenkomt. Als je handiger bent in je rolstoel geeft dat ook nog eens meer zelfvertrouwen! Tijdens een Wheelchair Skills Event komende zondag 21 augustus in Amsterdam krijg je van ervaren rolstoeltrainers tips en tricks en kun je ook meedoen aan een WCMX-contest!

Het Wheelchairs Skills Event wordt georganiseerd door het Wheelchair Skills Team, dat door het hele land workshops en rolstoelvaardigheidstrainingen geeft. Deze workshops van trainers Kees-Jan van het Klooster zijn erg populair en zitten vaak al snel vol. Komende zondag is daarom een mooie kans om op het Zeeburgereiland in Amsterdam alvast te ontdekken welke skills jij nog kunt verbeteren. De ervaren rolstoeltrainers geven je allerlei tips en tricks zodat je straks nog makkelijker over drempels, stoepjes en hellingen rolt.

Van straat naar sport

Je zal merken dat je met die tips zekerder in je rolstoel komt te zitten. Die vaardigheden kunnen ook van pas komen als je een rolstoelsport wil gaan doen. Bij bijvoorbeeld rolstoelbasketbal of rolstoeltennis moet je ook snel kunnen draaien en keren. Als je na de rolstoelvaardigheidstraining eens wilt kijken hoe het is om in een sportrolstoel je geleerde tricks uit te voeren dan kun je via Uniek Sporten Uitleen een aanvraag doen om een sportrolstoel te lenen.

WCMX

Het Wheelchair Skills Event is onderdeel van de Urban Sports Week, de hele stad staat dan bol van allerlei urban sports. Tijdens het event kun je ook kennismaken met een echte urban sport voor rolstoelers: WCMX, waarbij je met je rolstoel allerlei stunts en trucs doet in een skatepark. David Lebusser laat tijdens een workshop zien hoe die sport is en laat je ook zelf je eerste moves in het skatepark maken. Aan het einde van de dag kun je ook meedoen met een WCMX-contest.

Bekijk deze video voor een impressie van het Wheelchair Skills Event XL tijdens de Supportbeurs:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: