Direct door naar content
“Door Uniek Sporten Thuis haal ik meer uit mijn rolstoel” afbeelding nieuwsbericht

“Door Uniek Sporten Thuis haal ik meer uit mijn rolstoel”

06 september 2022

Met Uniek Sporten Thuis wordt sporten en bewegen op je eigen tempo pas echt laagdrempelig. Deze gratis website zorgt namelijk dat je met een beperking vanuit huis in beweging kunt komen. Mariëlle Timmermans ontdekte als fanatieke gebruiker al het gemak en vooral dat het ook leuk is om te doen. “Ik daag mezelf graag uit en daar helpt Uniek Sporten Thuis ook bij.”

Mariëlle heeft altijd veel aan sport gedaan en ging ook graag wandelen. Uitgerekend door een ogenschijnlijk klein ongeluk tijdens het sporten heeft ze nu een rolstoel nodig. Tijdens een korfbalwedstrijd ging het mis, vertelt ze. “Ik wilde een bal vangen, ik ben nogal lang, dus ik had de bal, maar landde op de voet van een tegenstander en zo klapte mijn voet dubbel. Het leek heel eenvoudig een gescheurde enkelband, maar ik heb te lang mijn voet niet kunnen bewegen waardoor ik complicaties heb opgelopen. Ik ben drie keer geopereerd en uiteindelijk heb ik ook een verkorte achillespees en een spitsvoet, waardoor ik geen normaal looppatroon meer heb. Ik kan in huis rondlopen, maar voor lange afstanden heb ik nu een rolstoel nodig. Ik kan dus niet meer korfballen of hardlopen, dat is voorbij.”

Weer wandelen

Omdat ze weer graag aan haar gezondheid wilde gaan werken, deed ze via Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag voor een sportrolstoel met voorzetwiel. Met twee type banden kan ze daarmee nu op ieder terrein wandelen. “Ik wilde weer heel graag gaan wandelen en dan komt er wel eens een zandpad op ons pad. Met een gewone rolstoel rij je jezelf dan makkelijk vast. Het grote voorwiel zorgt nu dat ik wat makkelijker ongelijk terrein op kan. Dat zorgt ervoor dat ik weer kan wandelen.”

Thuis sporten

Toen Mariëlle haar hulpmiddel kreeg, werd ze door Uniek Sporten ook op de nieuwe Thuis gewezen. Ze was daardoor een van de eerste gebruikers. “Met Uniek Sporten Thuis kun je zo ook met je rolstoel een gezonde leefstijl ontwikkelen.”

Ze ziet Thuis daarom nu ook als een mooie aanvulling op haar sportrolstoel. “Ik daag mezelf graag uit, ook nu ik niet meer alles kan wat ik vroeger wel kon. Dan kun je denken: wat jammer dat ik de Marathon van Rotterdam niet meer kan lopen, maar dat kun je ook anders bekijken: wat kan ik wel met mijn rolstoel? Uniek Sporten Thuis helpt bij het denken in mogelijkheden.”

Goed begin

Uniek Sporten Thuis is voor Mariëlle ook nog een ontdekkingsreis, waar ze voor haar gevoel nog lang niet klaar mee is. Ze ziet in ieder geval nu al een duidelijk resultaat. “Mij heeft het geholpen veel meer uit mijn nieuwe sportrolstoel te halen.” Ze heeft namelijk gemerkt dat het sporten met Thuis stimulerend werkt en vooral ook erg makkelijk is. “Als je nog zoekende bent in wat voor sport je kunt doen dan sport je ook niet veel. Doordat je het nu gewoon gaat doen, en in mijn geval je hartslag omhoog brengt, dan helpt dat om je conditie te verbeteren. Met Uniek Sporten Thuis heb je een goed begin, je moet het nog wel zelf doen.”

Niet beperkt

Dat begin kan ook bestaan uit vijf minuten rolstoelrijden, benadrukt Mariëlle als inmiddels ervaren gebruiker. “Het helpt je hoe dan ook een gezondere leefstijl te krijgen en te werken aan je fysiek en je conditie. Ik ben Uniek Sporten daarom ook zo dankbaar voor de hulp bij de rolstoel en vooral dat ik niet beperkt word om te sporten en te werken aan mijn gezondheid. Ik denk dat ik daar nu nog meer uit kan halen met behulp van Uniek Sporten Thuis.”

Wil je meer weten over de Uniek Sporten Thuis? Neem dan eens kijkje op www.unieksporten.nl/thuis voor meer informatie en start direct gratis!

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: