Direct door naar content
Sport van de week: rolstoeltennis! afbeelding nieuwsbericht

Sport van de week: rolstoeltennis!

13 september 2022

Met een beperking of chronische aandoening kan veel meer dan je denkt! We lichten elke week een sport uit die je kunt doen. Deze week: rolstoeltennis!

Na opnieuw een overwinning van onze ambassadeur Diede de Groot bij de US Open afgelopen weekend, kunnen we natuurlijk niet anders dan rolstoeltennis als uitgelichte sport te kiezen. Eerst nog even terug naar Diede, want wat zij deed is toch bijzonder te noemen. Ze won de US Open voor de vijfde keer op rij en pakte na de Golden Slam vorig jaar nu opnieuw haar Grand Slam. Diede won namelijk dit jaar namelijk ook al de Australian Open, Rolland Garros en Wimbledon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diede de Groot (@diededegroot)

Plezier in rolstoeltennis

Behalve haar bijzondere prestaties heeft Diede de afgelopen vooral laten zien dat rolstoeltennis een hele leuke sport is. Voor Diede is het plezier in het spelletje namelijk het belangrijkste. Wist je trouwens dat je voor rolstoeltennis in het dagelijks leven niet in een rolstoel hoeft te zitten? Dat zit Diede ook niet, maar doordat zij een beenprothese draagt bleek rolstoeltennis voor haar de perfecte sport.

Gemengd spelen

Tennis is trouwens ook een sport die sporters met en zonder beperking heel goed met elkaar kunnen beoefenen. De regels zijn zelfs zo ingericht dat het mogelijk is voor rollers om samen met of tegen lopers te spelen. Je kunt dus in je rolstoel ook een potje tennissen tegen je zus, broer een vriend die lopend kan spelen. Ook als je over de baan rolt kun jij je tegenstander flink laten lopen aan de overkant van het net. In dit artikel vertelt Judith Peek van de KNLTB meer over hoe je samen kunt spelen en zelfs mee kunt doen in competities.

Tennisverenigingen

Krijg jij al zin om je eerste balletje te slaan op de tennisbaan? Dat kan in Nederland bij ruim 60 tennisverenigingen. Daar zijn meestal ook trainers aanwezig die verstand hebben van deze tak van de tennissport. In tennisles leer je behalve de techniek van het slaan ook de combinatie van het vasthouden van je racket met het rollen. Bij rolstoeltennis moet je namelijk veel draaien, keren, stoppen, weer draaien en snel naar het net om de bal nog te halen. Dat vraagt een bepaalde handigheid, waar je vanzelf handiger in wordt.

Wil je meer weten over deze leuke balsport? Ga dan naar de tennispagina voor alle informatie en een club bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: