Direct door naar content
Grote sportdag in Alkmaar groot succes! afbeelding nieuwsbericht

Grote sportdag in Alkmaar groot succes!

27 september 2022

Als je een beperking of chronische aandoening hebt, is het goed om vooral heel veel sporten uit te proberen. Want op die manier kom je vanzelf op een sport of activiteit die bij je past en waar je plezier en energie uithaalt. In Alkmaar kregen kinderen met een beperking daarom een mooie kans tijdens een grote sportdag. Ze konden maar liefst 15 sporten uitproberen! En het Jeugdjournaal was er ook bij.

De Grote Sportdag in Alkmaar werd georganiseerd in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Honderden kinderen met een beperking kregen zo de kans aan allerlei sporten te proeven: Schaatsen, trampolinespringen, voetbal, boogschieten en nog veel meer. Dat proberen is erg belangrijk, legt Madeine Stoop uit aan het Jeugdjournaal: “Zo kunnen kinderen verschillende sporten ervaren om dan te kijken: wat vind ik nou leuk?”

Leukste dag

De kinderen die aan de sportdag meededen konden zo van alles ontdekken, en vooral dat sport heel erg leuk is. Zo somde Ryan een aantal voordelen op over sport. “Je kunt je energie erin kwijt en je leert mensen kennen waar je vrienden mee kunt worden.” Fylene was helemaal enthousiast: “Dit was de leukste dag van mijn leven.”

Bekijk hier het item van het Jeugdjournaal:

Wil jij net als deze kinderen ook meerdere sporten proberen? Dat kan! Kijk in de Sportzoeker voor het complete aanbod van sport bij jou in de buurt, kies een leuke club uit en ga daar gewoon langs!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: