Direct door naar content
Ontdek jouw sport tijdens de Aangepaste Sport Xperience afbeelding nieuwsbericht

Ontdek jouw sport tijdens de Aangepaste Sport Xperience

19 oktober 2022

De Bijzondere Eredivisie is deze maand weer van start gegaan! Het is al het vierde seizoen van deze competitie voor g-voetballers. Zij komen daarbij uit voor de g-teams van bekende eredivisieclubs als SC Heerenveen, FC Emmen en Ajax. Iedere speelronde wordt gespeeld bij één van de twaalf deelnemende clubs. Op zondag 13 november vindt de wedstrijdronde van de Bijzondere Eredivisie plaats bij VVV-Venlo. Naast de wedstrijden kun je daar ook allerlei aangepaste sporten ontdekken bij de Aangepaste Sport Xperience.

Wat is er mooier dan sporten in een echt voetbalstadion? Op 13 november krijgen niet alleen de deelnemers aan de Bijzondere Eredivisie die kans, want jij kan op die dag in het Covebo Stadion oftewel De Koel ook zelf in actie komen tijdens de speelronde. Tijdens de Aangepaste Sport Xperience kun je namelijk allerlei leuke sporten uitproberen. Het is kortom een ideale kennismaking met allerlei sportmogelijkheden en dus een mooie kans als je op zoek bent naar een plek waar jij met je beperking kunt sporten.

Ontdekken en ervaren

De Aangepast Sport Xperience op 13 november duurt van 11.00 tot 14.00 uur en wordt mogelijk wordt gemaakt door Seacon Logistics, Stichting Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en Fonds Gehandicapte Sport. “Met dit evenement willen we mensen met alle beperkingen de kans geven om g-sporten te ontdekken en ervaren, maar ook het verbinden van hen met verenigingen staat centraal wanneer daar behoefte aan is”, zegt Projectleider Lennie Wagemans.

Aanmelden voor het evenement kan via deze link.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: