Direct door naar content
Zalando lanceert collectie met inclusieve mode afbeelding nieuwsbericht

Zalando lanceert collectie met inclusieve mode

31 oktober 2022

Steeds meer modemerken zien in dat mensen met een beperking of aandoening zich net als ieder ander modieus willen kleden. Omdat iemand in een rolstoel of met een beenprothese net wat andere wensen heeft bij kledingstukken, moet de bestaande mode soms worden aangepast. Nog beter is natuurlijk als al bij het ontwerp wordt stil gestaan bij de wensen van mensen met een beperking voor comfortabele en vooral leuke kleding. In de reeks van merken die hier op inspelen is nu ook een grote Europese webshop ingestapt: Zalando.

Het aantal merken en winkelketens dat speciale kleding voor klanten met een beperking lanceert groeit met de week. Onlangs berichtten we hier nog over speciale outdoorkleding bij Bever en lieten we zien dat Victoria Secret een para-atlete met blade een prominente rol in een campagne gaf. Zalando wil zich nu ook in het rijtje van inclusieve winkels voegen en heeft daar gelijk grote ambities mee. Voor 2025 wil de webshop een echt inclusief assortiment hebben en een inclusieve ervaring bieden aan mensen met een beperking of chronische aandoening.

Aangepaste kleding

Het gaat daarbij om een collectie met meer dan 140 stijlen voor zowel mannen als vrouwen met een lichamelijke beperking of zintuigelijke gevoeligheid. Het aanbod bestaat uit een aantal eigen merken van Zalando en de Adaptive collectie van Tommy Hilfiger. Bij de artikelen vind je kleding die is aangepast aan zitten rolstoelgebruik, gemakkelijke sluitingen hebben of geschikt zijn voor het dragen van protheses. Onder het kopje ‘prikkelarme look’s vind je bovendien ook kleding die huidvriendelijk zijn.

Laat je beperking zien!

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe inclusieve collectie deed Zalando uitgebreid onderzoek onder de doelgroep om de wensen van mensen met een beperking goed te begrijpen. Uit het campagnefilmpje komt duidelijk naar voren dat ze begrepen hebben dat je een beperking ook mag laten zien. Zo zegt een meisje in een rolstoel: “Mensen gaan er vanuit dat mensen met een beperking zich willen bedekken omdat ze zich schamen voor hun lichaam. Integendeel, wij schamen ons niet.” En een ander meisje met een beenprothese voegt daaraan toe: “Ik ben super trots dat ik mijn bionische beenprothese kan showen, om zo meer zichtbaarheid te geven aan allerlei soorten lichamen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: