Direct door naar content
Naar buiten met deze outdoorkleding voor rolstoelers! afbeelding nieuwsbericht

Naar buiten met deze outdoorkleding voor rolstoelers!

29 september 2022

Actief bezig zijn in de natuur kan ook in een rolstoel. Denk aan rolstoelwandelen of handbiken. Voor dat soort outdooractiviteiten kan het zeker in de herfst handig zijn om kleding te hebben die tegen een stootje kan, zodat je ook de wind en een regenbui kan trotseren. Als je in een rolstoel zit dan moet die kleding aan net wat andere specificaties voldoen. Buitensportwinkel Bever heeft daarom sinds kort speciale outdoorkleding voor rolstoelers aan het assortiment toegevoegd.

Bever staat al jaren bekend als een specialist voor iedereen die van buitensport in de natuur wil genieten. “Desondanks kwamen we er pas onlangs achter dat we dit nog niet helemaal bereikten voor rolstoelgebruikers. Toen zijn we snel gaan schakelen”, zegt Albert Scholte, CEO van Bever.

Inspiratie van fotograaf Ydwer

Fotograaf Ydwer, die zelf door een ongeluk een dwarslaesie opliep, was voor de winkelketen de inspiratiebron geweest. Hij was als rolstoelmodel te zien in een campagne voor Bever. “Tijdens de shoot vertelde Ydwer dat het voor mensen in een rolstoel überhaupt lastig is om kleding te vinden, laat staan kleding om de natuur mee in te gaan. Broeken zorgen voor onbedoeld hoogwatereffect, jassen zijn te kort en laten tocht door, en veel kleding knelt. Hij merkte op dat hij ook bij ons niet terechtkon voor de juiste materialen, en hij had gelijk.”

Drang naar avontuur

De match met Kinetic Balance bleek perfect, volgens General Manager Jan-Jaap Zwart. “Net als bij onze klanten en medewerkers is de drang naar avontuur en het aangaan van nieuwe uitdagingen groot. Toen Bever ons benaderde met de vraag om samen buitenkleding voor de zittende mens toegankelijker te maken, waren we uiteraard meteen enthousiast. Het is onze ambitie om de markt van rolstoelkleding te veranderen.”

Geschiedenis schrijven

Samen gaan zij zorgen voor speciale kleding met een goede pasvorm en technische functionaliteit die outdoorsport in een rolstoel nog leuker en prettiger maken. In de collectie zitten bijvoorbeeld regenhoezen om je benen warm en droog te houden. Zwart hoopt zo ook andere bedrijven te inspireren kleding voor rolstoelgebruikers te gaan ontwerpen. “Het is onze wens om geschiedenis te gaan schrijven en daadwerkelijk een inclusievere wereld te realiseren.”

Met deze kleding heb je in ieder geval geen excuus meer om lekker naar buiten te gaan om te wandelen, fietsen of handbiken!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: