Direct door naar content
Geert Schipper verbreekt uurrecord van Jetze Plat afbeelding nieuwsbericht

Geert Schipper verbreekt uurrecord van Jetze Plat

14 november 2022

Records zijn er om verbroken te worden, schreef Jetze Plat vorige week op zijn socials. Daarom was hij als houder van het werelduurrecord handbiken ook aanwezig om zijn landgenoot Geert Schipper aan te moedigen bij zijn recordpoging. Op de wielerbaan van Alkmaar legde Geert in een uur 47 kilometer en 289 meter af, waarmee hij het record van Jetze met ruim 3 km verbeterde.

Geert en Jetze zijn altijd aan elkaar gewaagd geweest in het handbiken en de paratriatlon. Zij tillen elkaar naar een hoger niveau en weten elkaar ook uit te dagen. Die onderlinge strijd heeft al geresulteerd in een steeds sneller werelduurrecord handbiken. Geert had dit record in 2018 nog in handen met 42 kilometer. In 2019 deed Jetze daar weer een schep bovenop door net boven de 44 kilometer in het uur uit te komen.

Tien rondes meer

Nu was het de beurt aan Geert om daar weer overheen te gaan. Dat deed hij door maar liefst tien rondes meer te rijden dan zijn concurrent. Helemaal verrast over dat eindresultaat was de handbiker uit Spanbroek niet. "Ik wist dat het moest kunnen en voelde mij goed. Ik heb er alles aan gedaan. Van genoeg trainen tot de juiste voeding. Ook wilde ik natuurlijk niet ziek worden. Aan de start was ik natuurlijk wel zenuwachtig", zei hij tegen NH Nieuws.

Felicitaties uit de hele wereld

Op Instagram schreef hij nog: “Ik heb niet alleen Jetze verslagen vandaag, maar nog belangrijker: ik heb mezelf uitgedaagd om het maximale eruit te halen op deze dag. Dit gevoel dat ik nu in de spotlight sta is echt geweldig.” Zijn bijzondere prestatie leverde hem ook veel bewondering op. “Ik kreeg berichten uit de hele wereld”, zegt Geert. Jetze Plat was er als een van de eersten bij om hem de hand te schudden.

Zere armen

Na afloop had hij wat zere armen en schouders, maar de volgende dag zat hij gewoon weer op de fiets om verder te trainen richting volgende doelen. Hij doet nog mee aan het WK Paratriatlon in Abu Dhabi en hij wil in het voorjaar van 2023, net als Jetze Plat, een marathon gaan wheelen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: