Direct door naar content
Chris en Lisa winnen World Cup in eigen land! afbeelding nieuwsbericht

Chris en Lisa winnen World Cup in eigen land!

28 november 2022

Snowboarders Chris Vos en Lisa Bunschoten moeten voor hun wedstrijden meestal naar wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland zijn. Afgelopen week hoefden ze niet zo ver te reizen, want ze hadden een World Cup op Nederlandse bodem. In SnowWorld in Landgraaf wisten onze ambassadeurs allebei de World Cup banked Slalom te winnen.

De wereldbekerwedstrijd in de indoorhal in het Limburgse Landgraaf was de seizoensopener voor de para-snowboarders. En die begonnen de Nederlanders voor eigen publiek gelijk goed. Lisa zette gelijk de toon met een snelle eerste run op de banked slalom. Doordat ze toen al de eerste plek in de tussenstand had, kon ze de tweede run wat meer risico nemen. “In de tweede run probeerde ik wat nieuws, door wat meer op mijn achterste been te leunen. Ik hield dat alleen niet de hele course vol en viel daarom halverwege. M’n eerste run was gelukkig wel echt goed en ik ben blij dat ik hier het seizoen begin met een zege!”

Alles op zijn plek

Voor Chris overheerste hetzelfde tevreden gevoel na de eerste World Cup van het seizoen. Voor hem viel na maanden trainen en dingen proberen alle puzzelstukjes op zijn plek. “Ik ben dan ook erg blij met het snowboarden dat ik hier vandaag heb laten zien! En mooi dat ook ik het seizoen kan beginnen met een overwinning.” Bij een tweede wedstrijd op vrijdag behaalde hij opnieuw de winst. Lisa stond ook op het podium, maar dan op de derde plek.

Nieuw talent

Chris en Lisa ken je natuurlijk al langer door hun prestaties op de Olympische Winterspelen. Maar van Dean van Kooij ga je ook nog veel horen de komende jaren. Hij geldt binnen TeamNL Snow geldt als een ‘rising star’. Voor hem zat een podiumplek in Landgraaf er niet in, maar hij was duidelijk tevreden met zijn wedstrijd. Na zijn tweede run balde hij ook even zijn vuist om dat te laten zien. “Ik verbeterde mezelf in de tweede run ten opzichte van de eerste run met zeker een seconde. Dit is een lekkere start van het seizoen!”

In deze video van TeamNL Snow kun je Chris, Lisa en Dean in actie zien.

Wil jij net als Chris, Lisa en Dean ook eens kijken of snowboarden wat voor jou kan zijn? Kijk dan op deze pagina voor alle mogelijkheden om deze wintersport met jouw beperking te proberen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: