Direct door naar content
Framerunnen met een maatje door de Haagse duinen! afbeelding nieuwsbericht

Framerunnen met een maatje door de Haagse duinen!

10 januari 2023

“Oh, oh Den Haag, mooie stad achter de Duinen”, wie kent die Haagse klassieker niet? Precies die mooie duinen kun je op 21 januari ontdekken tijdens een open training framerunnen van Haag Atletiek. Die atletiekclub organiseert namelijk samen met de Haagse Hogeschool een gratis training waar je ook je vriendje of vriendinnetje mee naar toe mag meenemen.

Ken je de sport framerunnen nog niet? Dan is dit een uitgelezen kans dat eens uit te proberen. Framerunnen wordt steeds populairder in Nederland en dat is niet zo gek, want iedereen die met zo’n frame wegrent ervaart een groot gevoel van vrijheid. Dat komt doordat de loopfiets met borststeun precies genoeg ondersteuning geeft om stapje voor stapje te kunnen lopen. Dat is een bijzonder gevoel als je bijvoorbeeld door CP, Spina Bifida of spasmen normaal niet zo goed kunt lopen.

Atletiekclubs

De groei van Framerunnen komt ook doordat je deze sport bij steeds meer atletiekclubs kunt beoefenen. In dit overzicht vind je alle verenigingen die framerunnen aanbieden, daar zit vast ook een club bij jou in de buurt bij. Haag Atletiek is een van die vele clubs waar framerunning trainingen worden aangeboden in leuke gezellige groepen. Wil je een keer zien hoe dat in zijn werk gaat? Dan is de Open Training op 21 januari een mooie gelegenheid!

Weg en baan

Dit evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen: zowel kinderen als volwassenen. Je mag ook nog een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training. Framerunnen doe je meestal op een atletiekbaan, daar begin je bij Haagatletiek ook. Wat bijzonder is aan die baan is dat het tegen de duinen aan ligt. Daar kun je op het verharde fietspad of misschien zelfs een stukje offroad ook goed framerunnen. Zo kun je gelijk ontdekken dat framerunnen overal kan!

Voor alle deelnemers aan de training ligt een tof sportshirt klaar. Bij de finish worden prijsjes uitgereikt en zijn er hapjes en drankjes voor iedereen. Kortom: het belooft een gezellige ochtend te worden!

Frames uitproberen

Tijdens deze open training kun je ook de frames uitproberen. Dat is zeker als je van plan bent met deze sport te gaan beginnen een mooie kans. Zo kun je alvast ervaren of deze sport iets voor jou kan zijn, voor je een eigen framerunner aanschaft. Wil je langer uitproberen dan is Uniek Sporten Uitleen nog een interessante optie. Met deze service kun je namelijk een langere periode een hulpmiddel testen. En goed om te weten: Uniek Sporten Uitleen is sinds dit jaar ook beschikbaar in de provincie Zuid-Holland!

Ga voor meer informatie en aanmelden naar Haagatletiek.nl

Foto: Facebook Haag Atletiek

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: