Direct door naar content
Nieuw: een volledig aanpasbare PS5-controller  afbeelding nieuwsbericht

Nieuw: een volledig aanpasbare PS5-controller

11 januari 2023

Als je een beperking of chronische aandoening hebt dan kunnen in de wereld van gaming en esports nog heel wat deuren voor je opengaan. Zeker als je ontdekt hoeveel hardware al bestaat om het gamen voor jou mogelijk te maken. Sony PlayStation heeft nu ook een nieuwe volledig aanpasbare controller voor de PS5 gelanceerd.

Op Uniek Esports vind je alle informatie over gamen met een beperking. Op dat deel van dit platform hebben we geschikte games op een rijtje gezet en ook belangrijk: alle mogelijkheden om hardware aan te passen. Je zal zien dat daar echt heel veel mogelijk is met Xbox, Nintento en PC. Voor PlayStation was het altijd nog wat lastig om controllers aan te passen aan jouw handfunctie, maar daar komt verandering in!

Testgamers

Voor de Xbox bestaat met de Adaptive Controller al langer een uitgebreid systeem om allerlei eigen knoppen te koppelen voor het gamen. Nu heeft Sony voor de Playstation ook zo’n controller ontworpen voor gamers met een beperking. Ze zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Onder de naam ‘Project Leonardo’ zijn allerlei ervaringsdeksundigen en organisatie aangehaakt om te zorgen voor een betere game-ervaring voor iedereen met een beperking. Een groep testgamers mocht bijvoorbeeld de controller al uitprobern en feedback geven op het gebruiksgemak.

Sticks en knoppen aanpassen

Het resultaat is een volledig aanpasbare controller waarbij je de grootte en de positie van sticks en knoppen naar je hand kunt zetten. Je kunt dit nieuwe ontwerp ook een gesplitste setp-up gebruiken, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken tijdens het gamen.

De PS5 Leonardo controller is gelanceerd op een techbeurs, maar het is nog niet duidelijk wanneer dit als product in de winkel verkrijgbaar is.

Bron: Want.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: