Direct door naar content
Diede de Groot begint tennisjaar goed afbeelding nieuwsbericht

Diede de Groot begint tennisjaar goed

23 januari 2023

Een maand geleden sloot Diede de Groot nog het jaar af als Nederlands Paralympisch Sporter van 2022. Het nieuwe jaar is onze ambassadeur alweer goed begonnen in Australië. Vorige week won ze namelijk al de Melbourne Wheelchair Open. Een mooie opwarmer richting het begin van de Australian Open deze week.

Vorig seizoen won Diede, net als het jaar ervoor, alle Grand Slams in het rolstoeltennis. Die zegereeks leverde haar bij het NOC*NSF Sportgala de titel Paralympisch Sporter van 2022 op. Het was voor het eerst dat de 26-jarige tennisster het befaamde Jaap Eden-beeldje in ontvangst mocht nemen. Inmiddels is het nieuwe tennisseizoen al begonnen met vanaf deze week gelijk weer een nieuwe Grand Slam: de Australian Open.

‘Mooi begin’

In voorbereiding op dat toernooi deed Diede afgelopen week mee met de Melbourne Wheelchair Open. Dat toernooi sloot ze als winnares af na een finale tegen de Japanse Yui Kamiji. De eerste set greep Kamiji met 7-6, maar daarna zette Diede de wedstrijd naar haar hand met 6-1 en 6-2.

Voor Diede is Kamiji inmiddels een bekende concurrente: van de vier Grand Slams won ze drie finales van de Japanse. Alleen bij de Australian Open strandde Kamiji al in de kwartfinale. Op weg naar de Austrialian Open heeft Diede dus alvast laten zien dat ze nog steeds in topvorm is. “Een mooi begin van het nieuwe (tennis)jaar”, schreef Diede over haar eerste zege van het jaar.

Dubbelspel

Behalve in het enkelspel, speelde Diede samen met Aniek Koot ook nog het dubbelspel in Melbourne. Op de finaledag speelden ze drie wedstrijden en werden ze uiteindelijk tweede achter (opnieuw) Kamiji met haar Chinese dubbelpartner Zhenzhen Zhu. Na die dubbelfinale ging Diede gelijk door met de laatste trainingen voor de volgende belangrijke stop in Australië: dinsdag is haar eerste wedstrijd van de Austrlian Open. Ze speelt dan tegen de Zuid-Afrikaanse Montjane.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: