Direct door naar content
Sandra is buurtsportcoach met één hand afbeelding nieuwsbericht

Sandra is buurtsportcoach met één hand

25 januari 2023

Buurtsportcoaches kunnen je goed advies over allerlei aangepaste sporten. Als je op zoek bent naar een geschikte sport kun je dus bij deze specialisten terecht. Sandra heeft hier als ervaringsdeskundige helemaal kijk op, want zij is geboren met één arm. Toch ziet zij dat zelf totaal niet als een beperking.

Sandra heeft van huis uit altijd het advies gekregen om gewoon van alles te proberen en mee te doen. Zo is ze ook met voetbal begonnen en heeft ze een echte passie voor sport ontwikkeld. Nu kan ze niet meer zonder. “Het hoort wel een soort van bij mij. Ik heb het twee jaar niet gedaan en ik werd daar niet een blijer mens van”, zegt ze op de website mijnleventweepuntnul.nl

Altijd iets wat bij je past

“Ondanks dat je knettermoe kunt worden van sport, levert het ook weer energie op. Dus ik raad het zeker aan om te doen. Het doet ook heel veel met je geest.” Bewegen is ook al goed, zo geeft ze als tip om te beginnen met vijf minuten wandelen. “Er is altijd een beweegmanier die bij je past. Sporten gaat ook heel erg over het contact maken met mensen."

Sporten voor iedereen

Het is ook haar missie als buurtsportcoach van Teamsportservice in de regio Vijfheerenland om mensen in beweging te brengen. Voor haar was sporten altijd iets vanzelfsprekend, maar toen ze als buurtsportcoach aan de slag ging merkte ze dat niet iedereen met een beperking dat zo ervaart. “Toen dacht ik: ik zou het leuk vinden om sporten voor iedereen mogelijk te maken. En te laten zien: het kan gewoon.”

Kom in actie

Ze heeft daarom nog een belangrijke tip voor iedereen die op zoek is naar een passende sport. “Je moet wel zelf in actie komen. Als je iets wil dan zijn er genoeg mensen waar je terecht kunt met je vragen. Als je het zelf niet kunt vinden zijn er altijd mensen die je kunnen helpen.”

Ben je op zoek naar een sport? Kijk dan ook eens in onze sportzoeker voor een compleet overzicht.

Bron: Mijnleventweepuntnul.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: