Direct door naar content
Yoga in je rolstoel: dit kun je verwachten! afbeelding nieuwsbericht

Yoga in je rolstoel: dit kun je verwachten!

02 maart 2023

Yoga is niet alleen voor super lenige mensen die zichzelf helemaal kunnen dubbel vouwen. Yoga is juist voor iedereen laagdrempelig om actief te ontspannen. Dat kan ook heel goed vanuit je rolstoel. Wil je dat eens uitproberen? Ga dan gelijk naar de Uniek Sporten app waar al drie yogalessen voor je klaar staan.

Bij yoga gaat het om lichaamshouding, balans, ademhaling en flexibiliteit. Waarom zou dat niet kunnen als je in een rolstoel zit of een beenamputatie hebt ondergaan. Zeker als je door je beperking veel zit is het extra belangrijk om je lichaam en geest ontspannen te houden. Daar is yoga perfect voor!

Actief ontspannen

Bij yoga leer je luisteren naar je lichaam en gaat het veel minder om het verleggen van grenzen. Heb je bij veel sporten het gevoel dat het vooral om beter, sneller en vooral moe worden gaat? Dan is yoga misschien echts iets voor jou. Het gaat hierbij namelijk vooral om even tot rust komen en aandacht voor je lichaam hebben. Het is actief ontspannen en je bent ondertussen ook nog met het onderhoud van je lijf bezig. En dat alles kan al met simpele yoga-oefeningen die je gewoon thuis kunt doen.

Thuis app

De Uniek Sporten App is ideaal om hier op je eigen tempo en vooral wanneer jij dat wil mee te beginnen. In deze video leggen yogadocent Leonie en de rolstoelgebonden Christine uit wat je kunt verwachten van de yogalessen die ze in de app samen geven:

Gelijk beginnen? Download dan nu de Uniek Sporten app en begin gelijk met actief ontspannen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: