Direct door naar content
De collecteweek helpt sporters als Bonnie! afbeelding nieuwsbericht

De collecteweek helpt sporters als Bonnie!

31 maart 2023

‘Wij zijn niet beperkt, we worden beperkt’ Met die slogan is deze week weer de jaarlijkse collecte van Fonds Gehandicaptensport gestart. Met deze collecte wordt namelijk geld ingezameld om beperkingen in de sport weg te nemen en te zorgen dat iedereen die dat wil kan sporten. Met de opbrengst worden onder andere verenigingen ondersteund die aangepast sportaanbod hebben. Een goed voorbeeld daarvan is Judokan in Maastricht, waar Bonnie dankzij extra lessen de zwarte band heeft gehaald.

Bonnie Hendrix zit al enige jaren op judo bij Judokan in Maastricht. In december mocht zij examen doen voor de eerste dan in het judo, oftewel de zwarte band. Die proef deed zij tussen judoka’s zonder beperking, ze moest daarbij ook net als iedereen allerlei technieken laten zien zoals houdgrepen, omstrengelingen, klemmen en werptechnieken. Ze sloot alle onderdelen van het examen met een voldoende af en kon zo de zwarte band in ontvangst nemen.

Extra lessen

Voor deze mijlpaal had Bonnie ook hard getraind bij haar club Judokan. Ze kreeg extra lessen ter voorbereiding op het examen. Juist die trainingen werden mogelijk gemaakt door de steun van Fonds Gehandicaptensport. “Door haar motorische beperkingen heeft ze keihard moeten werken, omdat balans bij het judo erg belangrijk is. Ze heeft hierdoor een enorme ontwikkeling doorgemaakt waardoor ze in allerlei motorische bewegingen vooruit is gegaan”, laat haar trainer Jo Dolmans weten.

Mooi voorbeeld

De groei die Bonnie heeft doorgemaakt is een mooi voorbeeld van wat sport met je kan doen. Zij laat ook zien dat je soms met een extra steuntje in de rug ver kunt komen. Om dat te kunnen bieden hebben verenigingen ook hulp nodig. Dat is precies waar Fonds Gehandicaptensport zich voor inzet, want iedereen verdient de mogelijkheid om te kunnen sporten!

Doe mee

Jij kunt daar zelf ook bij helpen door mee te doen met collecte! Dat kan heel makkelijk door zelf óf met jouw hele sportvereniging een digitale collectebus aan te maken. Klik hier voor meer informatie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: