Direct door naar content
Elise wint historische medaille bij EK Para-karate afbeelding nieuwsbericht

Elise wint historische medaille bij EK Para-karate

06 april 2023

Karate is een sport waar je niet iedere dag iets over hoort. Toch kun je deze vechtsport zeker ook doen met een beperking, dat laat Elise Reedijk in ieder geval goed zien. Bij het EK Para-Karate won ze pas een bijzondere bronzen medaille. Die prestatie was extra bijzonder omdat zij de eerste Nederlandse deelneemster was aan het EK Para-Karate.

Karate is een vechtsportkunst waarbij de nadruk op zelfverdediging ligt. Het is een sport waar je met allerlei beperkingen je weg in kunt vinden: of je nu blind bent, in een rolstoel zit of een arm mist, iedereen kan zijn weg vinden in deze sport. Dat kun je bij het EK Para-Karate ook zien aan de verschillende categoriën waarin je kunt deelnemen: Blind/Visually Impaired Athletes (K10), Intellectually Impaired Athletes (K21 en K22) en Wheelchair Athletes (K30).

Naar huis met brons

De pas 17-jarige Elise heeft een verstandelijke beperking en kwam zo in de categorie K21 uit. Ze ging in haar poule met acht deelnemers uit zeven landen de strijd aan voor een plek op het erepodium. In de eerste ronde werd Elise met 38 punten, de op één na hoogste score, knap tweede in haar poule. Ze versloeg hierbij onder andere de bronzen medaillewinnares van de afgelopen EK en WK, een Française. Hierna volgde de wedstrijd om het brons, welke Elise met 40 punten overtuigend won van Italië. En zo kon ze naar huis met een bronzen medaille op haar eerste Europees kampioenschap!

Ook beginnen met karate?

Niet alleen voor Elise was het een bijzonere ervaring, ook voor haar ouders, coaches en trainers bij haar Budoschool Kai Sei uit Zoetermeer. Die school zet zich met de stichting ‘Kai Sei No Limits’ in om Budo en andere vechtsporten mogelijk te maken voor sporters met een beperking. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op kaisei.nl.

Je kunt ook kijken op de pagina over karate voor alle informatie en een club bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: