Direct door naar content
Ambassadeur Lito King Anker breekt wereldrecord 'langste wheelie in een rolstoel'!  afbeelding nieuwsbericht

Ambassadeur Lito King Anker breekt wereldrecord 'langste wheelie in een rolstoel'!

02 mei 2023

Lito King Anker, ambassadeur van Uniek Sporten Arnhem heeft afgelopen zondag het wereldrecord 'langste wheelie in een rolstoel' in zowel tijd als afstand verbroken! Daarmee wilde hij de parasport onder de aandacht brengen. 

10 uren en 30 kilometer lang

Maar liefst 10 uur lang hief hij zijn voorwielen van de grond. Hij startte zijn actie om 12:00 en stopte pas rond 22:00 met zijn recordpoging. Daarmee heeft hij ruim 30 kilometer afgelegd én plek in het Guinness Book of Wolrd Records bemachtigd. 

Grote doelen stellen

Lito kan vanaf zijn geboorte niet lopen, maar dit heeft hem nooit beperkt om altijd tot het uiterste gaan en grote doelen te stellen. Dat liet hij in 2021 al zien tijdens de Paralympische Spelen in Tokio, waar hij vijfde werd op het onderdeel rolstoeltennis dubbel bij mannen. Zijn volgende grote doel? In ieder geval goud op de Paralympische Zomerspelen van 2028, niet met rolstoeltennis maar met rolstoelracen! Lito kennende zal hij voor die tijd nog genoeg uitdagingen op zijn naam zetten. 

Namens Uniek Sporten: gefeliciteerd met jouw bijzondere prestatie! Je bent een voorbeeld voor velen. 

Bron foto en video: NOS. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: