Direct door naar content
"Met Uitleen zie je oplossingen die je eerst niet zag" afbeelding nieuwsbericht

"Met Uitleen zie je oplossingen die je eerst niet zag"

17 mei 2023

Aangezet door zijn fysiotherapeut wilde Bas (62) graag met handbiken beginnen. Zeker nadat hij Jetze Plat had gezien leek hem zo’n snelle fiets ook stoer. Via Uniek Sporten Uitleen kon hij gemakkelijk een handbike uitproberen. “Met uitproberen vind je oplossingen die je misschien eerst niet had gezien.”

Bas leeft al zo’n vijftien jaar met de ziekte MS. “Ik ben nu wel door de acceptatiefase heen en dat helpt heel erg bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Daar hoort dit zeker bij”, zegt hij enthousiast. Zijn fysiotherapeut had het eerste zaadje geplant voor de ontdekking van handbiken. Van paratriatleet en handbiker Jetze Plat kreeg hij nog meer inspiratie. “Dat wat hij doet vond ik stoer en ik wilde ook iets doen met een stoere uitstraling.”

Inspiratie van Jetze Plat

Via Stichting Omni Sportief Tilburg reed hij met een aankoppelfiets al mee met allerlei recreatieve fietstochten. Dat was gezellig, maar hij wilde ook iets sportiever bezig zijn. Met de beelden van Jetze Plat in zijn achterhoofd ging hij zich eens oriënteren op een handbike. Vanuit Omni Sportief kreeg hij de tip om eens bij Uniek Sporten Uitleen te informeren. “Ik heb Uniek Sporten gebeld en dat was echt fantastisch. Mijn verzoek was meteen ontvankelijk. Dat hoopte ik al, want als je beren op de weg ziet dan houdt dat tegen.”

"Door Uniek Sporten ging het van een idee naar werkelijkheid"

Bas van Loosdrecht

Enige tijd later stond een medewerker van Welzorg bij hem voor de deur. “Dan komen ze met zo’n schitterende fiets aan, met iemand die er verstand van heeft om alles uit te leggen en af te stellen. Ik vroeg nog: ‘mag ik ‘m even uitproberen’. Waarop hij antwoordde dat de fiets een half jaar mag blijven staan. Dat is toch fantastisch! Zo breng je mensen in beweging!”

Oplossingen vinden

De mogelijkheid om zijn handbike eerst een half jaar op proef te hebben is voor Bas een grote uitkomst geweest. “Door Uniek Sporten ging het van een idee naar werkelijkheid. Je kunt je wel een voorstelling maken van hoe het is om in zo’n fiets te zitten maar het is nog maar de vraag of je het ook echt kan. Die onzekerheid had ik ook. Met uitproberen vind je oplossingen die je misschien eerst niet had gezien.” En andersom kan natuurlijk ook, voegt hij toe. “Kom je erachter dat je het misschien niet kan of dat je een sport niet leuk vindt, dan kun je met Uitleen door naar iets anders.”

Wil jij net als Bas ook een sport uitproberen en heb je daar nog een hulpmiddel voor nodig? Kijk dan naar de mogelijkheden van Uniek Sporten Uitleen in jouw gemeente.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: