Direct door naar content
Beleef golf met beperking tijdens EK op The Dutch afbeelding nieuwsbericht

Beleef golf met beperking tijdens EK op The Dutch

22 juni 2023

Het Europees Kampioenschap voor golfers met een beperking komt binnenkort naar Nederland. Van 20 tot en met 22 juli strijden namelijk de 80 beste golfs(st)ers van Europa tegen elkaar op The Dutch in Spijk bij Gorinchem. Rond dit EK organiseert de Nederlandse Golf Federatie (NGF) golfclinics en workshops voor golfclubs om golf met een beperking verder te promoten. 

Het is voor het eerst dat het EK voor golfers met een beperking in Nederland wordt gehouden. Die bijzondere gelegenheid grijpt de NGF aan om de golfsport voor iedereen met een fysieke beperking op de kaart te zetten. Golf is namelijk een hele geschikte sport om te doen met allerlei beperkingen, tot aan een dwarslaesie.

Workshop voor golfclubs

Dit vraagt soms wat aanpassingen van clubs en golfbanen, zoals rolstoeltoegankelijke accommodaties. Daarom organiseert de NGF op woensdag 19 juli, voorafgaand aan het EK, al een workshop voor alle golfclubs, golfbanen en golfprofessionals met de veelzeggende titel ‘Help de beperking te beperken!’ Met die sessie wil de NGF meer mensen informeren over hoe zij golf kunnen aanbieden voor sporters met een beperking.

Ook Renske van Beek, voormalig paralympisch snowboarder is een enthousiaste golfer. "Door een herseninfarct op mijn 10de en een fietsongeluk toen ik 15 jaar was, raakte ik gehandicapt. Ik ging door een diep dal. Totdat ik met golf in aanraking kwam. Golf maakte dat ik in actie kwam, iets had om naar uit te kijken. Door golf en het spelen in de natuur is mijn sporthart gaan kloppen en heb ik bovendien het maximale bereikt tijdens het snowboarden". ‘s Zomers was Renske bezig met golf en in de winter was ze druk met haar topsport carriere snowboarden. "Toen ik eenmaal doorhad hoe ik het beste met één arm kon spelen, omdat mijn linkerkant is verlamd is, kreeg ik zóveel plezier in golf! Door mijn persoonlijke ervaring weet ik zeker dat golf een perfecte sport is voor veel meer mensen met een lichamelijke beperking!"

Golfclinics

Tijdens het EK, op de vrijdag 21 juli, wordt er om 10.00 uur een golfclinic georganiseerd. Onder supervisie van een golfpro kan ook jij kennismaken met de golfsport. Heb je eerder gegolft? Dan kijken we hoe we jouw techniek kunnen verbeteren. Na de clinic gaan we samen de baan in om een kijkje te nemen bij de beste spelers van het EK.

Interesse? Of weet je iemand voor wie deze clinics perfect zou zijn? Meld je aan via deze link.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: