Direct door naar content
Sport van de week: bootcamp! afbeelding nieuwsbericht

Sport van de week: bootcamp!

01 augustus 2023

Wil jij gaan sporten maar weet je niet waar je moet beginnen? Begrijpelijk, want er valt veel te kiezen. Met een beperking is veel meer mogelijk dan je denkt! In het ruime aanbod wat je ook in de Sportzoeker vindt zitten veel sporten waar jij misschien niet direct aan had gedacht. Daarom pikken we regelmatig een sport uit om je daarop te wijzen. Wie weet is de sport van deze week iets voor jou: bootcamp!

Bootcamp is een vorm van fitness met een duidelijk verschil van andere fitnessporten: je doet dit in de buitenlucht. In de zomer is het dus ideaal om hiermee te beginnen, maar in de winter kan je deze fitnessvorm ook nog heel goed doen. Misschien heb je bij jou in de buurt al eens zo’n groepje gezien. Deze bootcamplessen worden namelijk vaak in parken of in de natuur gegeven. De trainer neemt dan wat materialen mee zoals gewichten, elastieken of ballen om leuke oefeningen mee te doen.

Complete training

Je zal merken dat je met je eigen lichaamsgewicht ook al een mooie workout kunt doen. Bij bootcamp pak je alles mee: kracht, conditie, coördinatie en balans. Een lekkere complete training dus. Bootcamp is ook ideaal om even stoom af te blazen na een dag hard werken of als je andere frustraties er even uit wil gooien. Als de trainer dan ook nog een onderdeel met boksen aan zijn les toevoegt kun je helemaal losgaan. Een bootcamples geeft zo weer veel nieuwe energie.

Met wat voor beperking?

Bootcamp is zoals veel fitnessvormen geschikt voor allerlei beperkingen omdat je het op je eigen niveau en tempo kunt doen. Je kunt een oefening in overleg met je trainer altijd aanpassen naar jouw mogelijkheden. Heb je maar één arm of ben je minder stabiel in je benen dan kan een goede bootcamptrainer daar voor jou wel iets leuks op bedenken.

Als je een verstandelijke beperking of een vorm van autisme hebt kun je zeker ook aan bootcamp denken. In de buitenlucht op een rustig grasveldje heb je minder prikkels. En in een klein groepje leer je in zo’n training ook met specifieke oefeningen samen te werken met anderen.

Aansluiten bij een groep of zelf aan de slag

Lijkt het je wat? Je kunt eens een proefles nemen bij een bootcampaanbieder bij jou in de buurt om te kijken of het iets voor is. Er zijn groepjes waar je met sporters met een beperking zit, maar je kunt ook eens kijken of het bij een gemengde groep lukt. Wat je zelf fijn vindt natuurlijk!

Vind je zo’n bootcamples met een trainer toch nog wat heftig? Begin dan gewoon eens voor jezelf! Met de Uniek Sporten app kun je met de vele oefeningen die daarin staan ook je eigen bootcamples in het park of in de tuin maken. Wie weet stroom je dan later nog door naar een bootcampgroep.

Ga voor alle informatie naar de pagina over bootcamp. Wil je nog even verder zoeken? Ga dan naar de Sportzoeker!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: