Direct door naar content
Beleef deze week in Exloo het WK paramennen afbeelding nieuwsbericht

Beleef deze week in Exloo het WK paramennen

21 augustus 2023

Ben jij een paardensportliefhebber? Dan kun je deze week in Exloo je hart ophalen, want het Drentse dorp is van 23 tot en met 27 augustus gastheer van het WK paramennen. Dit is voor jou een mooie kans om te zien dat je met allerlei beperkingen ook met een paard en wagen kunt rijden.

De paardensport bestaat uit heel veel onderdelen: van dressuur tot springen. Ook als je een beperking hebt kun je die vele disciplines onder de knie krijgen bij gespecialiseerde maneges. Ook paramennen behoort tot die vele mogelijkheden voor jou. Bij dit onderdeel ben je niet alleen met het paard bezig maar ook met het sturen van een wagen. Het goed mennen van de paarden over een parcours is erg uitdagend, maar als het jou lukt de paarden zo te laten bewegen dat ze foutloos draven dan geeft dat natuurlijk een enorme kick.

WK in Nederland

In Nederland is het aantal paramenners relatief klein. Des te meer is het bijzonder dat het WK deze week in Nederland plaatsvindt. Dat is niet voor het eerst: ook in 2006, 2010, 2012, 2016 en 2018 werd dit wereldkampioenschap in Nederland gehouden. Dit jaar is het Hippisch Centrum Exloo het decor voor het WK, waar tegelijkertijd ook het EK vierspannen wordt gehouden.

Hoog niveau

Als je dichtbij huis menners met paard en wagen op het hoogste niveau wilt zien dan zit je deze week in Exloo dus goed. De toegang is alle dagen gratis en er zijn tribunes rond de hoofdpiste en de marathon gebouwd. Natuurlijk wordt bij dit evenement aan de toegankelijkheid gedacht: er zijn aangepaste toiletten en bij de hoofdtribune is voldoende ruimte voor rolstoelgebruikers ingericht.

Ga voor alle informatie naar Hippisch Centrum Ede.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: