Direct door naar content
Gratis events om je rolstoelrijvaardigheid te verbeteren afbeelding nieuwsbericht

Gratis events om je rolstoelrijvaardigheid te verbeteren

07 september 2023

Bij het rijden in een rolstoel komen er allerlei vaardigheden kijken die om veel oefening vragen. Als je op straat rijdt kom je bijvoorbeeld allerlei stoepjes en trappen tegen. Dat kan zeker in het begin eng zijn om daar vanaf te gaan. Wil jij je rijvaardigheid met je rolstoel verbeteren en er met meer zelfvertrouwen op uit trekken? Meld je dan aan voor een Fit for Life on Tour event, dat Coloplast samen met het Wheelchair Skills Team organiseert. 

Het Wheelchair Skills Team van Kees van der Klooster verzorgt al jaren rolstoelvaardigheidsworkshops. Ze hebben daardoor al vele rollers de skills gegeven om veilig en vooral vol zelfvertrouwen over straat te rijden. Wendy vertelde bijvoorbeeld eerder al dat het leren van de wheelie tijdens de trainingen voor haar dagelijks van pas komt. “Voor de trainingen kon ik nog niet zo heel veel met mijn rolstoel en nu kan ik praktisch gezien alles, dus ze hebben voor mij een groot verschil gemaakt. Ik kan nu bijvoorbeeld makkelijk met de bus naar school: op mijn achterwielen rol ik van de halte de bus in en uit. Je moet gewoon niet bang zijn; durf dingen te proberen en jezelf uit te dagen. Je kunt meer dan je denkt!

Twee events

Tijdens de Fit for Lif on Tour leer je in een uurtje van de experts van het Wheelchair Skills Team hoe je mentaal en fysiek verschillende obstakels met een rolstoel kunt overwinnen. Op basis van je huidige ervaring wordt een zo passend mogelijk programma samengesteld. Op dit moment staan er twee events gepland: op 20 september in Zwolle en op 27 september in Den Haag.

Woon jij in de regio Zwolle of Den Haag of wil je er best een eindje voor rijden? Meld je dan nu aan! Wees er snel bij. Er zijn maar een beperkt aan plaatsen per locatie. Je kunt je ook aanmelden voor de interesselijst voor een event in jouw regio.

Aanmelden of meer info kan hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: