Direct door naar content
Nederlands team bij eerste EK honkbal voor blinden afbeelding nieuwsbericht

Nederlands team bij eerste EK honkbal voor blinden

28 september 2023

Honkbal is ook mogelijk als je een visuele beperking hebt. Baseball for the Blind (B4B) krijgt stilaan voet aan de grond in Europa met steeds meer landen waar deze honkbalvariant wordt gespeeld. Nederland hoort ook bij die landen die voorop lopen met deze sport. Vorig jaar werd in het Limburgse Beek al een Worldcup B4B georganiseerd en volgende week doet een Nederlands team van 6 t/m 8 oktober mee aan het eerste Europees kampioenschap honkbal voor blinden en slechtzienden in het Italiaanse Bologna.

In Nederland is het honkbal voor blinden ook met een voorzichtige opmars bezig. Vorig jaar werd onder de officiële vlag van de World Baseball-Softbal Confederation (WBSC) in Beek dus al een eerste worldcup georganiseerd door het combinatieteam HSV Cheetahs – Sittard Condors. Dit team heeft in mei in Ede een clinic gegeven aan geïnteresseerden in die regio, en met succes, want nu is ook in Ede een honkbalteam voor blinden en slechtzienden begonnen!

Pas anderhalf jaar actief

Het honkbalteam uit Beek gaat volgende week met elf spelers als Nederlandse afvaardiging naar Bologna voor het eerste EK. Aan dit kampioenschap doen verder ook landenteams uit Italië, Frankrijk, Engeland en Duitsland mee. Die landen zijn al vele jaren actief, maar het Nederlandse team uit Beek is pas anderhalf jaar bezig. Het is daarom ook lastig inschatten wat de kansen voor Nederland zijn. Een toernooi eerder dit jaar met Duitsland en Frankrijk zorgt al voor hoge verwachtingen, want daar gingen de Nederlanders met de winst naar huis.

Meedoen belangrijkste

Het EK in Bologna kent een zwaar programma met vier wedstijden op de zaterdag en afhankelijk van de plaatsing nog kruisfinales op zondag. Voor het Nederlands team is deelname en de ontmoeting met de andere landenteams het belangrijkst.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: