Direct door naar content

Honkbal met een beperking

Kun je goed gooien, vangen of slaan? Dan is honkbal wellicht een sport voor jou! Honkbal is een veldsport waarbij twee teams van negen spelers het tegen elkaar opnemen en om de beurten als slag- en veldpartij dienst doen. De slagpartij kan punten scoren door de bal zo ver mogelijk te slaan, ondertussen proberen de spelers die al geslagen hebben de thuishonk te bereiken. De veldpartij probeert zo snel mogelijk de bal te vangen en terug te gooien naar een honk zodat de slagpartij geen punten kan scoren. Honkbal en softbal lijken erg op elkaar, er zijn echter een paar verschillen. Softbal wordt op een kleiner veld gespeeld met een grotere en zwaardere bal. Onder het aangepaste aanbod kun je onder andere G-honkbal en zit-honkbal vinden. Omdat honkbal een relatief veilige sport is met een lage impact op het lichaam, is het zeer toegankelijk.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor honkbal bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR HONKBAL

Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

De KNBSB is er voor iedereen die wil honkballen en softballen. Voor jong en oud, amateur en prof, voor jongens en voor meisjes. Op de website van de KNBSB is meer informatie te vinden over G-Honkbal en alle andere varianten.

Programma van:
Partners: